USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.95

Протести у Казахстані: проти мітингувальників відкрили майже 7 тисяч справ

13 Січня 2022 19:57
У Казахстані на учасників масових протестів відкрили понад 7 тисяч справ.

Про це повідомляє місцеве видання ORDA, пише ТСН.

За інформацією видання, за період режиму надзвичайного стану було складено 6966 протоколів про порушення адміністративних проваджень.

До різних видів адміністративної відповідальності притягнуто 4918 осіб, зокрема заарештовано 1978 учасників протестів.

791 мітингувальника оштрафували. На розгляді судів перебуває 2048 матеріалів.

«На сьогодні розслідують 494 кримінальні справи, зокрема 44 – за актами тероризму, 34 – за масовими заворушеннями, 15 вбивств та інші», – йдеться у повідомленні.

В ізоляті тимчасового тримання (ІТТ) перебуває 524 особи. За рішенням казахського суду взято під варту 412 людей.

Нагадаємо, у Казахстані люди вийшли на вулиці міст через підвищення цін на газ. Громадяни вимагали відставки президента з урядом та виступили проти корупції.

Протестувальники захопили стару резиденцію президента та увірвалися до будівлі мерії Алмати. Штурми адмінбудівель відбуваються і в інших містах, зокрема в Актобі.

На тлі протестів по всьому Казахстану з країни почали активно вилітати приватні літаки.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв звернувся до народу і заявив, що вступає на посаду голови Ради безпеки і планує «діяти жорстко». Нурсултан Назарбаєв на тлі протестів іде у відставку.

Через масові протести в Казахстані аеропорти припиняють свою роботу, і скасовують рейси. Як повідомляють місцеві ЗМІ, мітингувальники захопили будівлі аеропорту в Алмати.

Головний опозиціонер Казахстану Мухтар Аблязов в ефірі каналу Ахметова заявив, що головна мета протестів – повне повалення режиму Нурсултана Назарбаєва і жодних переговорів із владою не буде.

Через протести запровадили режим надзвичайного стану по всій країні, а мітингувальники повалили пам'ятник експрезиденту Назарбаєву.

Нагадаємо, 6 січня у ЗМІ опублікували відеоролик, як Росія перекидає в Казахстан військову техніку. У Росії підтвердили введення військ в Казахстан.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Дивно Показати IP 13 Січня 2022 22:22
«На сьогодні розслідують 494 кримінальні справи, зокрема 44 – за актами тероризму, 34 – за масовими заворушеннями, 15 вбивств та інші», – йдеться у повідомленні. То де ж тут сім тисяч справ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus