USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

У луцькій мерії буде новий відділ

24 Січня 2012 14:23
Економічною діяльністю комунальних підприємств Луцька має опікуватися спеціальний відділ міськради.

За таку пропозицію висловилися члени постійної комісії міськради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів під час засідання 23 січня.

Комісія рекомендувала депутатам під час сесії затвердити Положення про відділ фінансового контролю та аудиту Луцької міської ради.

За словами заступника начальника управління фінансів та бюджету міськради Валентини Малютіної, аналізувати роботу комунальних підприємств у міськраді уже почали, здебільшого фахівці збирають статистичні дані, а також перевіряють використання бюджетних коштів розпорядниками.

Валентина Малютіна також додала, що новий структурний підрозділ здійснюватиме такий собі внутрішній аудит комунальних підприємств. Його створення нібито рекомендоване відповідною постановою Кабміну. «Ми ж маємо в якийсь спосіб реалізовувати повноваження власників комунальних підприємств» - зауважила посадовець.

Голова комісії Олег Чернецький запитав, чи збільшиться штат виконавчих органів міської ради після створення такого підрозділу.

Фахівець відповіла, що не збільшиться, адже у відділі працюватиме щонайбільше 2 людей з управлінь економіки і фінансів та бюджету.

Тоді Чернецький поцікавився, чому в міськраді вирішили створити відділ, якщо, наприклад, «у Львові виділили 300 гривень, щоб депутати замовляли аудит.
Немає фізичної особи, яка за це відповідає, а наймають незалежну аудит-організацію».

Своєю чергою, висловився член комісії Антон Сосновський: «А більше 20 років рада працювала і без цього?»

Зрештою, депутати таки зійшлися на тому, що створити відділ варто було б, однак Олег Чернецький відразу ж застеріг, якщо підрозділ працюватиме, то «вони ж зобов’язані викривати щось. Якщо не буде через 2-3 місяці викриття, то будемо думати…»

«А який план викриття будемо ставити?» - пожартував «фронтовик» Олександр Пиза.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
тиць-здиць Показати IP 24 Січня 2012 14:32
Актуально. Дуже потрібний відділ в період підйому тарифів. Тепер на пропадем.
Лучанин до тиць-здиць Показати IP 25 Січня 2012 01:46
Точно! До тарифу тепер буде додаватись ще й їх зарплата.
666 Показати IP 24 Січня 2012 15:09
Створюємо відділ!!! Ура!!! Але будемо ходити за власний рахунок!!! Ура!!!
Лучанка Показати IP 24 Січня 2012 16:20
Ото придурки, по бюджетних організаціях людей виганяють на вулицю, бо нема фінансування на повний рік, а вони створюють відділ. А КРУ для чого? Хай вони і перевіряють.Бо це КРУ перевіряє собі в карман, вон нічого не перевіряють.
ВАСЯ Показати IP 24 Січня 2012 17:20
Роботяга Малютіна вже набанкувалась,то буде комунальні підприємства "піднімати",хоч би не підірвалась,спец ще той...
Colonel Показати IP 24 Січня 2012 18:36
Ну і негайно створити управління по контролю за діяльністю відділу по контролю за діяльністю комунальних підприємств. Один клерк створює "роботу" для десяти інших. А якщо більш зрозуміліше для народних обранців- один з сошкою = семеро з ложкою! На одного двірника .... начальника, заступників, менеджера по маркетингу,бухгалтера, гол. інженера, інженерів, нормувальників. Двірника у відпустку за відсутністю коштів за власний рахунок! Швондери..Класика!
лучанка Показати IP 24 Січня 2012 19:00
садочки на скорочення,освітянам години знімають, позашкільні заклади скорочують......бо нема грошей рна зарплати...а в міскраді новий відділ, нові люди, компютери......це не влазить в жодні рамки.....ганьба міській раді....
Вам що не зрозуміло? Показати IP 24 Січня 2012 21:13
Це когось треба працевлаштувати !!!! Це ж корупція нашого шанованого Миколи Романюка. Там пишуть, що за власний рахунок -а тут хочуть ще один відділ. Мабуть хтось заплатив нормально, щоб йому відділ відкрили. І депутати раді старатися
вчитель Показати IP 24 Січня 2012 21:50
Вчителям не оплачують лікарняні, "бо немає грошей", не проводяться заміни, "бо немає грошей", вимагають брати "за свій рахунок" на канікулах, "бо немає грошей" А тут на новий відділ є гроші! Ура!!! Хоч десь вони є!
ВАся Показати IP 25 Січня 2012 08:09
Тут все ясно -комусь треба робота. І депутати хочуть "постаратись"
ікс Показати IP 25 Січня 2012 10:30
ага -.а ще може постворюємо повно відділів будемо дублювати роботу одна одної

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus