USD 39.40 39.74
  • USD 39.40 39.74
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

У Луцьку 10 тисяч нічийних собак

19 Серпня 2013 18:27
«У Луцьку 10 тисяч незареєстрованих собак. Згідно з правилами утримання тварин, господарі повинні їх зареєструвати не пізніше 1 вересня», – вважає директор комунального підприємства «Ласка» Богдана Новарчук. Про це йшлося 19 серпня під час громадських слухань, інформують у відділі інформаційної роботи Луцькради.
Пані Дана вважає: «Проблему безпритульних собак у місті створили люди. Вони беруть тварин у свої помешкання, потім від них відмовляються, викидають на вулицю. Подібна ситуація відбувається на будовах, у гаражних кооперативах. Собак підгодовують, використовують для сторожування. Там вони живуть, розмножуються, а коли стають не потрібними, їх проганяють. Такі тварини стають агресивними, їх важко відловлювати, а тому треба думати, як спільними зусиллями ситуацію виправити».
Під час громадських слухань лучани запропонували, першочергово, зареєструвати тварин у приватному секторі. Зокрема, на вулиці Декабристів, постійно без нагляду бігають собаки, які мають власників. З метою забезпечення безпечних та комфортних умов проживання громадян Луцька, у проекті рішення пропонується зобов’язати усіх забудовників, власників та користувачів земельних ділянок; фізичних і юридичних осіб; керівників підприємств та організацій, на території яких знаходяться виробничі, торгівельні, розважальні, складські приміщення - стоянки, заправки, гаражні кооперативи, житлові комплекти, бази - не залежно від форми власності, сприяти відлову безпритульних тварин.
Вони зобов’язані оплачувати відлов та стерилізацію безпритульних тварин, які проживають на території вказаних об'єктів. Окремими пунктами передбачено заборонити вигулювання домашніх тварин на територіях навчальних закладів та зобов'язати усі ветеринарні клініки та практикуючих лікарів ветеринарної медицини - приватні та державні - Луцька здійснювати обов'язкову реєстрацію домашніх собак. «Ми зможемо спільними зусиллями подолати цю проблему», – зауважила Богдана Новарчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
дідо Показати IP 19 Серпня 2013 18:49
Це обовязок міської влади прибрати собак з вулиць. Безплатно землю роздають,то ж знайдуть кошти для притулка та стерилізації.
Лучанин Показати IP 19 Серпня 2013 19:01
Бла-Бла-Бла і далі ніхто нічого не буде робити поки до Клімчука не донесуть проблему, всім остальним насрати. Та знаю, що на це є міський голова, але це не тієї хватки людина.
дідо до Лучанин Показати IP 19 Серпня 2013 19:11
Якраз твій Клімчук бла-бла-бла, показуху для телебачення може влаштувати, а насправді нічого не може,крім погрожувати. Всі памятають, як Клімчук обіцяв тролебусникам,а потім тікав від них,бо нічого не вийшло.
Лучанин до дідо Показати IP 19 Серпня 2013 19:36
Та який він мій, значить ок висновок - бла-бла-бла НІХТО нічого по цьому питанню робити не буде :-)
Пічалька Показати IP 19 Серпня 2013 19:19
Дана, ти дура? Бабку, що за останні копійки кормить Жучку, ти зобов"яжеш платити податок? Да бідна пенсіонерка більше в житті не підбере нещасну собаку. Наведи порядок у притулку, а то ти тільки трандиш. Гроші знову виділили, куди їх пустиш
Білий Бім чорне дановухо Показати IP 19 Серпня 2013 19:40
Підтримую попереднє судження! Дійсно все це примітивний популізм!! Питання: а відгукніться ті, хто чув, що мають відбутися такі "громадські" слухання?
Bobryk Показати IP 19 Серпня 2013 19:56
будуть ходити собак шукати я свого Бобіка до хати заберу, а у хату вони точно не мають права зайти.
Anonymous Показати IP 20 Серпня 2013 13:38
всех бездомных собак РАСТРЕЛЯТЬ и спалить !!! лично мне Луцк без дворняг будит спокойней и тише... а то по ночам и по утрам спать не дают ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus