USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку на Новий Рік може бути, як в Мюнхені

13 Листопада 2012 14:38
Новий підхід до організації святкування новорічних свят у центральній частині міста запропонувало управління містобудування та архітектури Луцької міської ради.

Як розповів у коментарі «ВН» головний архітектор міста Юрій Казмірук, мова про організацію ярмаркування схожого на ті, що відбуваються у Мюнхені чи Львові.

За словами Юрія Казмірука, зважаючи на те, що до новорічних свят залишається не надто багато часу, управління містобудування та архітектури міськради розробило проектні пропозиції щодо оформлення Театрального майдану, де традиційно збираються на святкування лучани.

Головна з цих пропозицій – розташувати на площі малі архітектурні форми або, іншими словами, торговельні кіоски, що мали б однаковий вигляд. «Щось за прототипом Мюнхена, Львова, щоб можна було продавати гарячий шоколад, вишиванки, новорічні іграшки, прикраси, книги, глінтвейн (гаряче вино). Такий міні-ярмарок у проміжку між католицьким Різдвом і Старим новим роком. Є модульна пропозиція однієї такої малої архітектурної форми, щоб мати змогу, при нарощенні потужності, з них формувати якусь композицію – хоча б закрити незавершене будівництво фонтану на Театральному майдані. Вони мають бути дерев’яні, легкі, модульні, щоб їх можна було легко демонтувати», ‒ так описав запропоновані зміни Юрій Казмірук.

Посадовець зауважив, якщо виконком погодить пропозицію управління містобудування і архітектури, то для втілення ідеї треба буде визначити замовника з виготовлення кіосків, а також з’ясувати, хто за це все заплатить. «Бюджет з таким навантаженням не справиться. Та й воно, на мою думку, мало б бути за рахунок інвесторських коштів або за рахунок якогось одного мецената, котрий міг би на якихось фінансових умовах запропонувати це суб’єктам підприємницької діяльності, маючи з того якийсь зиск», ‒ висловився Казмірук.

Головний архітектор міста каже, що таку форму організації дійства з облаштуванням торговельних кіосків для святкового ярмаркування вивчав у Львові, де підприємцям, які виготовили торговельні кіоски, ця справа окупилася за два роки, а ще схоже бачив у Мюнхені. «Двічі підряд на новорічні свята був у Мюнхені, там і цитрусові продають, і сувеніри продають, і глінтвейн продають, туристів багато. На той час таке дійство, яке підсилює святковість, було б виправдане», ‒ переконаний головний архітектор Луцька.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 20
Чеширский Кот Показати IP 13 Листопада 2012 14:52
Идеи у него хорошие, вот как с воплощением в жизнь?
тиць-здиць до Чеширский Кот Показати IP 13 Листопада 2012 15:01
Фсьо завісіт ат размєра атката
Чеширский Кот до тиць-здиць Показати IP 13 Листопада 2012 15:24
Я не про это. Я подумал, может и мне на Новый Год в Мюнхен махнуть?
гібрид німця і українця Показати IP 13 Листопада 2012 15:12
Це - понти Казьмірука. Треба підкреслити, що він проводить Новий рік у Мюнхені. Ми ж не німці. Що добре німцю, те зле для українця.
Семен Показати IP 13 Листопада 2012 15:22
«Двічі підряд на новорічні свята був у Мюнхені,...». Интересно, за какие шиши? і глінтвейн продають - а потом приз Підприємець року в номинации за споивание народа.
Хвєдя Показати IP 13 Листопада 2012 15:42
Гаряче вино - те, чого не вистачає в центрі Луцька! Ура!!!
Sergiy84 до Хвєдя Показати IP 13 Листопада 2012 17:53
Гаряче вино і льодовий каток прямо в фонтані! Підкидаю ідею
ДЯВ до Хвєдя Показати IP 13 Листопада 2012 23:55
У асортимент треба ще включити ГАРЯЧУ СМОЛУ.
сеня Показати IP 13 Листопада 2012 15:42
усі у мюнхен . там ночно буде як треба. в нас це все понти.
Цукерман Показати IP 13 Листопада 2012 15:47
А мне нгавится
Петро Показати IP 13 Листопада 2012 15:54
Казмірука в Мюнхен,а нам сюди мюнхенського,хай вчиться, як треба чуда на рівному місці робити!
Лучанка Показати IP 13 Листопада 2012 15:56
Я б сказала так: ЛУЧАНАМ НЕ ВИСТАЧАЄ КОШТІВ НА НОВОРІЧНІ СВЯТА саме В МЮНХЕНІ... ТА НЕ ТАК НАВІТЬ, НЕ ТЕ,ЩО В м.МЮНХЕН, ТУТ В м.КРАКІВ АБИ ВИСТАЧИЛО... нам всім... А ту ідею нехай роблять, непогана,доречі, аби толково та стильно обладнали це все, а не пост радянським чином!!!
Думка Показати IP 13 Листопада 2012 18:09
буде як з Сонячним годинником, який поставили в тіні дерев))) "модернові мобільні Малі Архітектурні Форми" зроблять з ДСП та пластику, а торгувати в них будуть тьоті зі Старого ринку з цигаркою в зубах та "сємєчкамі"...волинське виконання європейських ідей
Пьотр Показати IP 13 Листопада 2012 19:30
А ще,крім Мюнгена і Львова,є Барцелона,Паридж,Ріо-Інженейро... Є ще багато країн,куди б пану архітектору варто було б завітати - Сомалі,Бангладеш,Албанія... Там теж " ...і цитрусові продають, і сувеніри продають, і глінтвейн продають, туристів багато." А головне в Новорічні свята - вишиванки і книги!!!Ну так вже люде стомилися за рік без цього,шо аж! І от так прикриватимуться вишиванками-кобзарями,а розпиляють з бюджету на Мюнген вкотре.
Коза-дереза до Пьотр Показати IP 14 Листопада 2012 20:36
Смішно до сліз...проте 100% правда....)))
Іоаким Показати IP 13 Листопада 2012 19:44
Альтернатива : ...мидниця олів'є ,сільодка з магазіна ,житнівка з Нуйно .Продер більма другого січня із запитанням ,а шо першого січня не було ?
Конрад Карловіч Міхєльсон Показати IP 14 Листопада 2012 02:10
пущай будет, папробуем
Лучанин Показати IP 14 Листопада 2012 08:54
Земляки, а може замість того, щоб критикувати і знущатися, підтримали і порадили. Ідея ж хороша. Буде, що подивитися, а не тільки хороводи водити навколо центральної ялинки.
Петро до Лучанин Показати IP 14 Листопада 2012 18:24
Так порадилижежиш ,просто Ви неуважно читаєте.
smelnyk Показати IP 14 Листопада 2012 09:46
Нехай Палиця профігнансує.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus