USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку процвітає підлітковий «рецидивізм»

18 Квітня 2012 13:48
Профілактичну роботу з неповнолітніми «злочинцями» та безпритульними Луцька назвали такою, яка проведена на вкрай низькому рівні.
Про це повідомляє прокуратура Луцька.
Так, упродовж 3 місяців минулого року неповнолітні у Луцьку вчинили 32 злочини. За аналогічний період у 2012-му – вже 47 злочинів. Тобто спостерігається тенденція росту злочинності серед неповнолітніх. Зокрема, двох неповнолітніх цьогоріч взяли під варту, що є найбільш суворим запобіжним заходом.
Як зазначила помічник прокурора Луцька Юлія Назарук, почастішали випадки жебракування неповнолітніми та дитячої безпритульності і бездоглядності.
Зокрема неповнолітній лучанин жебракував разом із ще двома іншими. Ходили по квартирах, просили гроші, бродяжили по області та за її межами, ночували в підвалах житлових будинків та гуртожитках. Отримані від людей кошти витрачали на їжу, цигарки, пиво та розваги. Як пояснив хлопець, жебрацтвом він займався вже понад півроку.
Під час перевірки правоохоронці також встановили: за вчинення крадіжок двох інших неповнолітніх засудили до позбавлення волі. Однак, їх звільнили від відбування покарання із встановленням іспитового строку терміном на 2 роки.
Як виявилось, відсутність належної профілактичної роботи сприяла повторним вчиненням злочинів у обох випадках. Так, за крадіжки проти неповнолітніх у подальшому порушили цілу низку кримінальних справ.
Отож, встановили, профілактичну роботу з вказаними двома неповнолітніми провели на вкрай низькому рівні, що стало підґрунтям для вчинення ними 109 корисливих злочинів упродовж двох років.
Так, у цілях профілактики дитячої злочинності прокуратура Луцька організувала та провела семінар в Луцькому ВПУ. До обговорень залучили працівників ВКМСД Луцького МВ УМВС в області, служби у справах дітей Луцької міської ради, Луцького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та професійного адвоката.
Темою семінару оголосили: «Профілактика підліткової злочинності, дитячої безпритульності та бездоглядності. Запобігання поширенню наркотичних засобів і психотропних речовин серед школярів, учнів та студентів».
Під час заходу висвітили проблематику дитячого алкоголізму та наркоманії, продемонстрували відеоряд, сюжет якого висвітлює вкрай негативні наслідки вживання алкоголю, наркотичних та психотропних речовин.
Зокрема, учням роз’яснили норми чинного законодавства: Кодексу України про адміністративні правопорушення, Кримінального Кодексу України тощо.
Організатори семінару висловлюють сподівання, що вжиті заходи підвищать рівень правової культури молоді, яка навчається.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Лучанин Показати IP 18 Квітня 2012 14:06
За що боролись - на те й напоролись! Невід'ємна частина дерьмократії...
правдивий Показати IP 18 Квітня 2012 15:56
в радянські часи таким тупорилим малолєткам в міліціїм давали по ниркам дубінками і вони зразу виходили шовковими. от якби зараз міліцейські патрулі їх ловили і дубасили, то сиділи б вони в своїх норах і носа на вулицю не показували. і показникі були б хороші...
лікар до правдивий Показати IP 18 Квітня 2012 20:39
так може говорити тільки психічно хвора людина
батько Показати IP 18 Квітня 2012 20:39
правдивий, а потім журналісти будуть писати статті про те, що міліціянти "бють маленьких діточок, які оступилися". І купу л...на будуть лити всі охочі. Те, що "Макаренка" на тих підростків не вистачає я згоден на всі 100. Тільки треба батьків по кумпулу бити раніше, щоб займалися вихованням.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus