USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У Луцьку в інвалідів забирають приміщення. ВІДЕО

4 Липня 2011 15:01
Волинський обласний молодіжний центр реабілітації інвалідів дитинства «Джерело життя» може залишитися без приміщення, яке він орендує у дитячому садку.
В садочку аргументують, що приміщення їм самим потрібне, адже не вистачає 60 місць для малюків. Крім того, пояснюють, що зовнішній вигляд та поведінка інвалідів погано впливають на дітей. Про це інформує ICTV.
Батьки ж інвалідів кажуть , що за переселенням стоїть закриття центру реабілітації.
«Я не уявляю взагалі життя його (сина, – «ВН») без центру, – каже мама інваліда Лариса Бєлова. – Тому що тут проходять заняття, макраме, комп’ютерне заняття. Тут багато в нього друзів. І він живе цим центром. Нас звідси можуть виселити, і надалі ми залишимося на вулиці. Це буде трагедія для наших дітей».
Інваліди бояться опинитися на вулиці, адже знайти спеціалізоване приміщення для них в Луцьку непросто.
Приміщення, яке зараз займають інваліди, хочуть переобладнати у ясельну групу.
«Інколи буває таке, що вони (діти, – «ВН») і жахаються, і втікають, і сміються. А потім обіди поступають в адресу нашу, що ми не так виховуємо дітей, – розповіла завідувачка дощкільного закладу №20 Марія Станіславчук. – Це важко – заставити маленьку дитину поважати».
«Ми обов’язково вирішимо питання приміщення, а тоді будемо вирішувати питання відселення, – пообіцяв луцький міський голова Микола Романюк. – Приміщення таке, яке би задовольняло повністю їхні потреби».
Молодіжний центр реабілітації діє майже 10 років. Утримують заклад батьки дітей і спонсори.






Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 34
Марта Показати IP 4 Липня 2011 15:30
От і запахло виборами...
ТАТО Показати IP 4 Липня 2011 17:08
Місць в садочках катастрофічно не вистачає!!!!! Моїй дитині 2,5 року, жінка не може вийти на роботу бо садки переповнені. Центр інвалідів потрібен!!!! Треба виділити якесь інше приміщення.
Лучанин Показати IP 4 Липня 2011 18:09
Як садочкам, так і Центру приміщення необхідні, але такі пани як С. Кравчук будуть відстоювати ідею передачі в оренду на 10 років цілого кінотеатру за 1 грн в рік...
Депутат Показати IP 4 Липня 2011 22:44
Дане питання дуже турбуе депутата Осiпова,про що вiн говорив на сесii мiськоi ради.Ось тут вiн показав свое" iстинне " лице.В суспiльствI повиннiбути створенi умови для всIx.Просто стидно,що таких людей обирають депутатами.Але Бог все бачить I кожному вiддасть по заслугах.
ЖАХ Показати IP 5 Липня 2011 02:54
По всьому всьому місту при будівництві закладів вимагають пандуси для візочнтків, а тут у самому центрі інвалідів його протягом 10 років так і не спромогли зробити.
Лучанка Показати IP 5 Липня 2011 11:34
Осіпов і тут палки в колеса ставить. Заважає добудові мосту через залізницю, не дає пролонгувати оренду землі для підприємців,а тепер забирає в інвалідів приміщення, прикриваючись потребами дитячого садочку. Скільки вже можна з Бондаруками "бабло косити"??? Схаменіться! Подумайте трохи і про людей. Є в світі якась КАРМА і Вам це ще ікнеться.
Підприємець Показати IP 5 Липня 2011 12:02
Що Осіпов, руки коротенькі захопити ринок, перекинувся на дитячі садочки? ГАНЬБА!
Олександра, мама дитини що відвідує садочок до Підприємець Показати IP 5 Липня 2011 22:58
На мою думку, дане питання обговоренню не підлягає. Садочки повинні бути лише для здорових дітей. А для дітей з фізичними вадами - спеціалізовані садочки.Я переконана в тому, що пан Кравчук не бажав би, щоб його онуки дивились щоденно на дорослих хворих інвалідів.
Я до Олександра, мама дитини що відвідує садочок Показати IP 13 Липня 2011 09:48
А чим ваші діти кращі за інвалідів? Чи ви думаєте, якщо дитині не показувати інвалідів, то вона буде добрішою? Не показуйте її всякого брєду по телебаченню і все буде добре.
Депутат Показати IP 5 Липня 2011 22:41
Дане питання дуже турбуе депутата Осiпова,про що вiн говорив на сесii мiськоi ради.Ось тут вiн показав свое" iстинне " лице.В суспiльствI повиннiбути створенi умови для всIx.Просто стидно,що таких людей обирають депутатами.Але Бог все бачить I кожному вiддасть по заслугах.
Тетяна Показати IP 5 Липня 2011 22:45
Дивно слухати такі коментарі! Це що завідувачка садочку вийшла крайньою? А можливо це спектакль проти неї? А куди подіти нашіх дітей? Наших дітей потрібно поважати та захищати неменш ніж інвалідів. Я як бабуся не хочу щоб моя внучка щоденно дивилася на людей з фізичними вадами, адже вона не може зрозуміти їх.Я вважаю, що реабілітаційний цент "Джерело життя" потрібно перенести в інше приміщення. Тут коментарів інших не потрібно.
Богдана Стельмах Показати IP 6 Липня 2011 11:25
Ну ні, я таки не витримала... Олександро, мамо дитини, що відвідує садочок!!! Про що Ви говорите???? Ви не боїтеся, що Ваша дитина, Боже борони, якогось дня може також прокинутися інвалідом? Бо карма таки спрацьовує, повірте мені. В той час, коли мова йде про інклюзивну освіту, коли в усьому світі діти з фізичними вадами але зі збереженим інтелектом навчаються у звичайних школах, Ви пропонуєте гетто!!!! Люди, невже можна бути настільки сліпими? По-друге, одне питання за рахунок іншого вирішувати безглуздо. Приміщення є, приховані від загалу. Бо відсутній загальний реєстр комунального майна. І саме цього ми з вами повинні домагатися.
Марія М. до Богдана Стельмах Показати IP 6 Липня 2011 11:33
Ви з вашими модними і тупими штучками йдіть у свою Європу і там розказуйте про "інклюзивну освіту". Повірте, дитяча психіка нестійка, ранима. І якщо моє дитя побачить криву, страшну потворну дитину на колясці, якщо вона їй вночі присниться??? Ні, мені шкода моєї дитини, я її маю оберігати. Тому не меліть дурниць.
Марія М. до Богдана Стельмах Показати IP 6 Липня 2011 11:34
Гетто придумали німці - не найдурніша нація, яка живе не найгірше.
))) до Марія М. Показати IP 8 Липня 2011 17:45
*не выдержав* гетто - итальянское слово, дура
Марія М. до ))) Показати IP 8 Липня 2011 18:06
Марія М. Для таких як ви гетто - єдиний вихід. А, ні - газова камера. Разом з вашими каліками і жебраками. Дістати, моралізатори блін. Ви ще наркоманам дозвольте колотис яв усіх на очах, підарасам - дітей усиновлювати, а вбивцям в тюрмі - в ресторанах харчуватися. Вони ж ТЕЖ ЛЮДИ!!! Дурні ви всі.
))) до Марія М. Показати IP 8 Липня 2011 21:19
мадам, примеряйте свои рецепты на свою собственную задницу, а потом уже вещайте публично.
))) до Богдана Стельмах Показати IP 7 Липня 2011 19:33
да тут не объяснять, а по мордам бить надо. какой реестр? люди элементарного не понимают, ибо нечем.
Богдана Стельмах Показати IP 6 Липня 2011 11:28
І до пані Тетяни... А чому це ваша дитина не розуміє інвалів? Моя - розуміє!!! Може, то Ваша проблема, що не навчили. Та звісно, ви ж виросли в совітській країні, де ані інвалідів, ані сексу не було.
Ірина Показати IP 6 Липня 2011 11:30
Колись усі ми - батьки, в тому числі й ті, які хочуть вберегти своїх дітей від споглядання інвалідів, будемо старими і немічними. Цілком можемо стати інвалідами. І якщо не навчимо зараз наших дітей сприймати цей світ і людей у ньому РІЗНИМИ - можемо на старості літ побачити своїх дітей циніками і егоїстами, які скажуть: "знаєш мамо, не буду я з-під тебе гамно виносити, здихай собі, раз ти каліка".
Я до Ірина Показати IP 13 Липня 2011 09:55
Нарешті мудрі слова серед кучугур словесного сміття.
Ольга, мама дитини, що відвідує садочок Показати IP 6 Липня 2011 11:35
Батьки морально і матеріально підтримують дошкільний заклад,а тому ми вимагаємо впершу чергу захисту своїх дітей-дошкільнят.Інвалідів потрібно захищати,але не в стінах дошкільного закладу.Дякуємо Марії Юхимівні за мудру керівну позицію.
лучанка, мешканка біля садочка Показати IP 6 Липня 2011 11:43
дивно було побачити, таке по телевізору, це прорекламовано центр, який не потребує реклами. ми всі бачимо цих людей, бачимо як їм тяжко в цьому світі і знайдуться завжди люди, спонсори, які допоможуть їм, але для цього нехай шановна міська рада виділить їм гарне прилаштоване для них приміщення, допоможуть відкрити рахунок в банку. а що стосується приміщення садку, то ми хотіли віддати свою дитину туди, адже виховання дітей в ДНЗ № 20 відбувається на високому рівні, це ми спостерігаємо під час прогулянок, чуємо під час бесід вихователів з дітьми, але там переповнені групи дітками, а цим приміщенням центру, завідувач могла б розвантажити свої групи. люди ми не проти людей - інвалідів, але ми за діток яким необхідно дошкільна освіта.
да надо садики восстанавливать, никто не спорит, но интересно, почему про**анные помещения в центре у прокуратуры там или у Пенсионного все никак не могут забрать, хотя собираются уже годы и годы, а тут нашли слабых и хотят выехать за их счет. Очень здорово сомневаюсь, что им что-то предложат взамен. Если бы предложили, крику бы и не было. Мамашам, верещащим тут, что им некуда детей вести, рекомендую задуматься, что всегда есть возможность самой - тьфу-тьфу-тьфу - родить ребенка-инвалида и верещать дальше по тому же поводу.
Наталія, мама дитини,що відвідує садочок Показати IP 6 Липня 2011 13:08
я думаю, що висловлю думку батьківської громади садка, нашим дітям в садочку добре, затишно, комфортно. Адміністрація та колектив ДНЗ № 20 дбають за здоров"я та життя дітей, що їм дуже дякуємо. Але прохання до міської ради дати можливість відкрити групу за рахунок центру, але це не означає, щоб їх закрити, виділіть цим людям-інвалідам більше приміщення, щоб вони мали можливість не тільки займатися макраме та комп"ютерами, але створіть їм фізкультурно-оздоровчу кімнату, медичне обслуговування. А також хочу дати відповідь на рахунок інклюзії : інклюзія це вкраплювання таких діток інвалідів в садки, а не орендування такими людьми приміщення садка. Зрозумійте і те, що ці люди мають свої фізіологічні потреби, які показують при дітях під час спільного перебування на прогулянці, це нашим діткам пояснити неможливо
Man Показати IP 6 Липня 2011 13:39
Інваліди не винні,що наша влада ДЕБІЛИ.Особисто мені і моїй дитині вони не заважають (ми теж туди ходимо),але я підтримую думку, що їм потрібне нове приміщення, облаштоване пандосами і ін.«Джерело життя» не треба закривати,а перемістити в потрібне для них місце.
Нестерова Ірина Показати IP 6 Липня 2011 17:07
Думаю, що проблема «нормальні діти – інваліди» повністю надумана. Це просто, так би мовити, «відмазка», виправдання для когось. Діти з нормальною психікою нормально реагують на інвалідів. Батьки мусять лише пояснити дитині, хто такі інваліди… Якщо керуватися логікою завідувачки садка, виникає питання: що чекає дитину, яка випадково зустріне інваліда в іншому місці, не в садку? Навпаки, діти, які бачать інвалідів щодня, вважаю, дивляться на них як на звичне явище. Моя дитина ходить у садок, в якому немає приміщення для інвалідів. І коли ми з нею зустріли дорослу людину в колясці, зовнішність якої, м’яко кажучи, справляла не зовсім позитивне враження, то моя донька довго дивилася услід і запитала: чого дорослу тьотю везуть у колясці? У той момент я не боялася, що станеться з моєю дитиною після побаченого, бо дитина абсолютно адекватно себе поводила. Мені було лише незручно перед тими людьми, тому що моя дитина довго не зводила з них очей. Але варто було пояснили, що тьотя хвора, і питання було знято.
Я до Нестерова Ірина Показати IP 13 Липня 2011 10:04
Повністю підтримую. Пам"ятаю у дитинстві спокійно спілкувались із інвалідом дитинства, яка була найстаршою дитиною у сім"ї моїх друзів. Різниця була більш, ніж десять років. І ми, малі діти, настільки звикли до неї, що не помічали, що вона не така як ми(ледве ходить, кривенька, говорить не чітко).І просто стаєш розуміти, що вони такі самі люди як і інші, тільки відрізняються зовнішністю. А ми від них відрізняємся чорнотою душі. Маючи ноги і руки, дивлячись здоровими очима на світ, чуючи його ми завжди чимось незадоволені. Завдяки інвалідам кожний з нас має можливість стати добрішим і зменшити свій егоїзм. Шкода тих бабусь і матерів, які вважають, що якщо вони своє чадо відгородять від інвалідів, то діти стануть кращими. Ніколи. Діти просто потім відгородяться від таких батьків і відправлять їх у будинок престарілих.
Галина Показати IP 6 Липня 2011 20:43
Я вважаю, що на все божа воля, і якщо діти прийшли в цей світ інвалідами, то це було потрібно. Потрібно для того, щоб ми стали милоседнішими, добрішими, щоб ми навчилися співчувати і допомагати. Суспільство треба виховувати бути терпимим до інших людей, до не таких як всі. І коли починати виховувати, як не з дитячого садочка? Так, інколи не зовсім приємно дивитися на немічного інваліда, однак ми повинні сприйняти його таким, яким він є.І ніхто не відає, що може статися з нами, сьогодні здоровими.І за які і чиї гріхи страдають інваліди. А що стосується, приміщення для реабілітаційного центру, то я цілком підтримую ідею нового, просторого приміщення з дійсно безперешкодним доступом, і хоча на даний час це видається казкою, я бажаю, щоб ця казка стала дійсністю. Колектив дуже хороший і заслуговує на хороші умови!!!
))) Показати IP 7 Липня 2011 19:04
эпический пиздец
Nadi Показати IP 11 Липня 2011 16:50
після репортажу і коментаря завідувачки садочку не можу тиждень спокійно спати.Чи має право представник освіти,виховного закладу вжити слова жахаються???? Та чи не перше завдання виховного закладу навчити дітей співчуттю,адекватного сприйняття світу,взаємодопомоги.Як така людина перебуває на такій посаді.Саме із-за таких людей я зі своєю дитинкою інвалідом спокійно неможу гуляти по вулиці і завжди повертаюсь зі слізьми
Богдана Стельмах Показати IP 12 Липня 2011 09:32
Окремим мамам-бабусям-дописувачкам потрібно зрозуміти дві речі: 1) часи совіцького союзу, де не було сексу та інвалідів, же минули більше десятка років тому; 2) моральна і духовна інвалідність, на яку вони страждають, куди гірше фізичної
Я до Богдана Стельмах Показати IP 13 Липня 2011 09:59
Молодець
Катерина Показати IP 19 Листопада 2011 20:58
Уважаемые коллеги 1мне кажется что в Украине просто тотально уничтожают НГО инвалидов. Такая история не только у вас.Нашу организацию уже два года как выгнали даже из подвала,не смотря на то что договор еще действовал!!!!!У нас в АДИ "Пролисок"55 семей где проживают и нвалиды с детства и дети -инвалиды!!!И куда мы только не обращались но все бес толку.Все приходит на места и вот тут наши царьки местные изголяются над инвалидами как им только нравится!!!!Мне кажется что просто отменить закон про самоврядування надо.Кому мы нужни?????? Только своим детям и родителям! единственное осталось к прокурору и в суд.Но что оно даст .если даже Ходотайства от всех высщих стрктур местным по барабану.А не контроля , а ни каких мер к ним не применишь!!!! тримайтися друзі.!!! Ми всем серцем з вами!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus