USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

У Луцьку відкрили нову сторінку історії. ФОТО

27 Вересня 2012 10:47
Відзначення Всесвітнього дня туризму в Луцьку розпочалося з відкриття меморіальної дошки та некрополя, в якому «знайшли спокій» тіла 49 осіб.

Знаменна подія сталася 27 вересня.

Зі слів, волинського краєзнавця Андрія Бондарчука, меморіальна дошка присвячена друку видання «Лямент» – першої друкованої кириличної книги на теренах сучасної Волині, яка побачила світ у друкарні Братства Андрія Первозваного 1628 року, а єдиний її примірник зберігається у фондах Національного музею Львова.

Щодо некрополя, то, як розповів Бондарчук, об'єкт довгий час був закинутим, а кістки людей лежали «в перемішку» з сміттям приблизно два сторіччя.

«Ми знайшли 25 заповітів людей, які заповідали поховати себе саме тут. Але після дослідження знайшли фрагменти 49 осіб. Тут поховані люди, які боролися у нелегкі часи за православ'я та нашу мову», - повідав краєзнавець.

Також він зауважив, що ці дві події - одного змісту. Мовляв, відкривають нові сторінки історії Луцька.









Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Лучанка Показати IP 27 Вересня 2012 16:26
Надоїли зі своїм туризмом!!! В Луцьку купа тур. фірм, а толку мало, в усіх ціни "Того" -лише для них самих або їхніх друзів..., близьких..., якщо 1-2 толкових,то там ще вищі ціни..., які не є обгрунтованими... Надоїв туризм той,реально, нема як ним цікавитися,нажаль,хоча я люблю подоружвати...
Max Freeman до Лучанка Показати IP 28 Вересня 2012 08:24
После вашего комментария заинтересовался и специально полез в инет за ценами. Первые 2 пункта, на которые я наткнулся: Египет - 7 ночей за 500 долл., Болгария - 7 ночей, 320 долл. Так что позвольте с вами не согласиться. Даже перелеты стали доступнее с появлением лоу-костов. На сегодняшний день залог доступного отдыха - это умение гуглить :)
Лучанин Показати IP 27 Вересня 2012 21:45
А "Лямент" французькі поліцейські друкували?
Владимир Показати IP 29 Вересня 2012 10:03
Желаю луцким турфирмам успеха и процветания и разработать такой туристический продукт, чтобы он был многим доступен и всем нравился!Выдвиньте и поддержите талантливую личность!Не бойтесь успеха!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus