USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку заговорили про закриття російськомовних класів

5 Липня 2012 14:57
Позафракційний депутат Луцької міської ради Андрій Калахан запропонує обранцям громади розглянути доцільність функціонування в обласному центрі російськомовних класів. Щоправда, він це зробить лише, коли Президент України підпише резонансний закон «Про основи державної мовної політики».

Про це він заявив 4 липня під час позачергової сесії міськради.

Зокрема Калахан висловив думку, що Верховна Рада України прийняла «мовний закон в шахрайський спосіб». «І Луцька міська рада не повинна «стояти осторонь» цього», - відзначив він.
Також депутат заявив: якщо Президент України Віктор Янукович підпише закон «Про основи державної мовної політики», то під час чергової сесії ради Калахан внесе у порядок денний питання про доцільність існування російськомовних класів у обласному центрі Волині.

«Це буде адекватна відповідь з боку Луцької міської ради на такі дії центральної влади», - вважає він.
Водночас Калахан зауважив, що для того, аби надати російській мові статус регіональної мови, потрібно, щоб 10% мешканців міста визнали себе представниками цієї нації. «Дійсно, немає в Луцьку 10% для ухвалення регіональної мови. Навіщо нам російськомовні класи?» - запитав він.

Нагадаємо, під час сесії депутати вирішили вимагати у Президента не підписувати «закон про мови». Також обранці громади хочуть, аби Верховну Раду розпустили, а нардепів-авторів проекту закону позбавили українського громадянства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 35
Вєталь Показати IP 5 Липня 2012 15:11
Правильно Андрій. Гнати в шию нада тих російськомовних верблюдів. І чим далі тим краще ))
патріотка Показати IP 5 Липня 2012 15:17
та свобода разом зі своїм Калаханом геть з глузду з*їхала. Калєснічєнка в один бік дурний, Калахан-в другий
Кіндрат Показати IP 5 Липня 2012 15:24
От бачите що рухівці і бандери роблять, Ви що хочете щоб ми із за вас з росіянами воювали? , вони теж будуть до нас так само відноситися і не тільки росіяни але й увесь світ.
Макар Показати IP 5 Липня 2012 15:26
Калахану-респект.Будемо бити окупанта їх же зброєю.
VSC Показати IP 5 Липня 2012 15:38
Маразм крепчал.
Сергій Показати IP 5 Липня 2012 16:06
А з росіянами ніхто й не збирається воювати,але змусити їх в Україні розмовляти дердавною(не маю наувазі в побуті)потрібно.Чи може в Росії українці розмовляють українською?Наша надмірна толерантність до квартирантів,призводить до того.що нас скоро виженуть з власної хати.
VSC до Сергій Показати IP 5 Липня 2012 17:45
Спочатку, навчись грамотно писати на державній мові. А потім, будеш змушувати інших.
волиняка Показати IP 5 Липня 2012 16:56
зовсім дах поїхав... Коли тепер людьми станемо? Завжди з краю: або лівого або правого. Середини - не знаємо.
Макар Показати IP 5 Липня 2012 18:01
Середина може бути,коли живеш з адекватними сусідами.Нажаль наша країна має,такого "доброго" сусіда,що постійно погрожує відтяпати шмат твого городу,а то й вигнати з власної хати,а між тими погрозами. незабуває постійно кидати в твою сторону ,лайно.А Ви не нервуйте-спостерігайте спокійно,Ви ж добра,толерантна "волинянка".
Бомба Показати IP 5 Липня 2012 18:26
Маячня сивої кобили. Калахан ти б краще воював з бандитами , а не з простим народом. Кому ти гірше зробиш ?
Егор Виноградов Показати IP 5 Липня 2012 18:55
Волиняке:pовсім дах поїхав... Коли тепер людьми станемо? Завжди з краю: або лівого або правого. Середини - не знаємо. Станем людьми,когда вместе и слева и справа влепим вот таким вот фюреркам,с хорошей христианской любовью,а не абы как.Так и предки в разум приходили,ставали все вместе на молитву и Господь очищал нечисть с нашей земли.И это иго пархатых и пыхатых уничтожит.Читайте пророчества.
Волиняка до Егор Виноградов Показати IP 5 Липня 2012 19:41
Ну я же говорил (писал): или слева, или справа. Успокойтесь, придурки. Когда будем работать а не трендеть. Хотя в чем-то согласен - Калахан за свои 20+ ума не нажил, терпи мость не освоил, толерантність не вивчив, і, видно, людиною так і не стане. Вибачаюсь за різку оцінку (але об"єктивну (на мій суб"єктивний погляд).
Волиняка до Егор Виноградов Показати IP 5 Липня 2012 20:13
++++ Поддерживаю.
дідо Показати IP 5 Липня 2012 19:00
а де ж діти алкоголіків будуть вчитися ?
жид до дідо Показати IP 5 Липня 2012 19:45
Юра, за мовою дивись!
БАХ до дідо Показати IP 5 Липня 2012 23:56
ПІДСКАЖИ,ПЕВНО МАЕШ ДОСВІД
зaгрeб Показати IP 5 Липня 2012 19:02
Вот eто умноe рeшeниe.Только тaк нужно поступaть с кaцaми.
))) до зaгрeб Показати IP 6 Липня 2012 10:24
с шестилетними детьми, Вы имеете в виду? сильно. Справка: в Закарпатской области преподавание в средней школе ведется на 4-х языках - украинском, русском, венгерском, румынском, + до 5-го класса - на немецком и словацком. ребятки, язык - это инструмент общения. Дрочить надо на обнаженную натуру. Завязывайте.
Хард Показати IP 5 Липня 2012 19:56
Це звичайна помста. Під час Євро українців як раз хвалили за толерантність і терпимість. В тому, що в Луцьку буде 1-2 класи російських, немає нічого поганого. Також, при потребі зробили б польські. Це звичайна практика демократичного суспільства. Просто багато "коментаторів" керуються не розумом, а емоціями.
Nikandr Показати IP 5 Липня 2012 20:27
Скільки знаєш ти мов - стільки разів ти людина І чужому научайтесь, Й свого не цурайтесь
Nikandr Показати IP 5 Липня 2012 20:27
Скільки знаєш ти мов - стільки разів ти людина І чужому научайтесь, Й свого не цурайтесь
гнат Показати IP 5 Липня 2012 21:12
"скоро москалям кінець"
ВОВИК Показати IP 5 Липня 2012 23:42
ЗНОВ ЖИДИ СТАЛКУЮТЬ ЛЮДЕЙ
Anonymous Показати IP 6 Липня 2012 01:57
вы думаете своим куриным тупым мозгом долбаные бэндэры???? или он у вас вообще высушен и его давно скурили партизаны в лесу??? русский язык в Луцке поддержат многие так как тут город военнослужащих, которых направляли с разных городов восточной Украины ... и моего отца сюда тоже направили аж с Харькова как молодого офицера... и если ещё хоть одно ГА.НО что то скажет против русского языка этому быдлу в этом городе не место и оно не достойно жить в таком замечательном городе!!! А если оно вообще тут не живёт то не.ер тут вонять пусть сидит в своей забыченой деревне и крутит свиньям хвосты !!!!
Бояринъ Показати IP 6 Липня 2012 09:31
Калахан-ты га...но поршивое
Ольга Показати IP 6 Липня 2012 09:47
Що цікаво, це те, що саме ті, хто закінчив російськомовні класи,- дійсно знають літературну українську мову і вміють розмовляти, з ними цікаво спілкуватися (без Вашого,пани, суржику). А щодо закриття російськомовних класів - то відкрийте англійськомовні - і вам на душі полегшає і випускники наші роботу отримають. А Єгору -респект.
serafim Показати IP 6 Липня 2012 09:56
Пане Калахан!В кожної людини бувають дурні думки,але розумні люди їх не висказують:)Почитайте на ніч Конституцію України та Статут Луцької міської ради.Може тоді порозумнішаєте:)
Сергій Показати IP 6 Липня 2012 10:05
Згідний з Ольгою.Потрібно замість російськомовних,відкрити англомовні.Впевнений,що в ті класи,буде черга,а російську й так всі знають.ЇЇ й так скрізь забагато.
))) до Сергій Показати IP 6 Липня 2012 12:16
преподавать в них кто будет? математику, физику? за какиеденьги? домашние задания как будете проверять? "шибко умные? а череп не жмет?" (с)
Z Показати IP 6 Липня 2012 10:18
Цікаво, в Росії, де живе багато українців, україномовні класи в школах є?
Андрей88 Показати IP 6 Липня 2012 10:33
А еще нужно всех россиян и тех кто говорит на улице на русском языке выслать из страны в Россию, а кто откажется - расстрелять. А если серьезно, то разве русские классы не учат украинский язык? П.С. Калахан - неумный.
Лучанин Показати IP 6 Липня 2012 11:23
До DaBass, а що Харків- це Росія, що ти говориш,що твого батька направили сюди.Я думаю, якщо би твого батька направили в Америку, то ти вже б давно навчився розмовляти по англійськи, а то переїхав з України в Україну і він уже кацап.Тобі тут не подобається ,то їдь в Росію і там живи.Хочеш говорити по російськи говори, а мова має бути державна одна. В Росії нема майже українських класів і мови другої державної не приймуть ніколи,чому ми повинні дозволяти дискримінувати свою рідну мову.Ти українець, а роздираєшся за російську мову,значить приймає російське громадянство там жий, як тобі воняє рідна земля.Хай класить будуть російську, польські і англійську.Я думаю до польських і і англійських люди підуть, а до російських мало хто.
))) до Лучанин Показати IP 6 Липня 2012 12:13
зачем вы равняетесь на россиян, не пойму.
Лучанин Показати IP 6 Липня 2012 13:27
Правильно! Депутати між собою бьються за рейтинги, а гадості будемо робити звичайним людям, які до цього не мають ніякого відношення. Свобода в свому репертуарі!
Андрій Показати IP 2 Серпня 2012 14:10
з однієї осторони Калахана можна підтримати. Якщо вони хочуть політику мовну-дамо їм мовну політику)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus