USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

У Литві збудують копію веж Луцького замку

12 Серпня 2010 16:27
Копія В’їздної вежі луцького замку Любарта і вежі Чарторийських може стати експонатом унікального парку, який збираються будувати у Литві

Про це стало відомо 12 липня під час візиту до Луцька членів литовської експедиції «Береги – 2010». Вони займаються збором інформації, креслень та фотодобіркою замків Литовської доби, - повідомили у Луцькій міській раді.

Експедиція «Береги - 2010» вже побувала у 6 країнах Європи, в інших містах України. За словами литовських гостей, головною метою експедиції є створення у Литві, в Тракайському районі, мініатюрного парку, в якому розмістяться копії замків, які розбудовувалися в епоху Великого князівства Литовського.

На 50-ти га парку збудують замки, які матимуть масштаб до оригінального 1:25. Щоправда, з матеріалом для побудови споруд ще не визначились.

Крім самих будівель, на території парку розмістяться кафе та ресторани, з кухнею всіх народів, які жили на цій території. Особлива увага відводиться українській, білоруській та російській кухням.

Члени експедиції «Береги-2010», планують «перенести» з Луцька ті споруди, які найчастіше зустрічаються при вивченні литовської історії. Особливу увагу привернула гостей центральна вежа замку Любарта та вежа Чарторийських.

Із зібраної інформації планується видати книгу, створити сайт та за запустити цикл телепередач
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Юлія - Редактору Показати IP 13 Серпня 2010 13:20
А чому немає підпису під фото? Ви ж так обурюєтесь, коли ваші фото компілюють. І чи запиталися дозволу у Віктора Чухрая на публікацію його фото на вашому сайті?
editor Показати IP 13 Серпня 2010 14:17
Маю надію, про це у шановного Віктора Чухрая запитався той працівник Луцької міської ради, який повісив це фото на офіційний веб-сайт Луцька. На який "ВН", само собою, послалися.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus