USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У Романюка буде «тютюновий» радник?

21 Червня 2011 16:20
Період інформаційної та попереджувальної кампанії щодо заборони куріння та розпивання алкогольних напоїв у громадських місцях завершився – міська влада обіцяє вести жорстку та принципову боротьбу за дотриманням законодавства в цій сфері.

Про це 21 червня під час засідання координаційної ради з питань профілактики ВІЛ, СНІДу, вживання тютюну та алкоголю повідомив Святослав Кравчук.

Начальник служби дільничних інспекторів Луцького УМВС у Волинській області Анатолій Якимчук каже, що міліціонерами протягом 2010 року було складено 547 протоколів за куріння в недозволеному місті. Натомість штраф наклали лише на п’ятьох на загальну суму в 289 гривень. Решта відбулася попередженням.

У 2011 міліціонери вже склали 76 протоколів, 12 людей отримали штраф на загальну суму в 748 гривень. За словами заступника начальника управління муніципальної дружини Луцькради Сергія Сльозко «муніципали» за останні два місяці за куріння в громадських місцях оформили протоколи над 43 людьми. А за продаж тютюнових виробів та алкоголю неповнолітнім 18 торговцям довелося заплатити штраф у загальній сумі 9180 гривень.

«Ваші патрулі ходять по місту і звертаються до тих людей, котрі голосно розмовляють за порушення громадського спокою. А по тих, котрі по бесідках пиво хляють», - звернувся до правоохоронців Святослав Кравчук.

Представники медичної галузі переконують, що профілактика і ріст цін на цигарки позитивно впливає на відмови людей від паління. Однак, виконання закону зможе цей процес пришвидшити. Адже куріння жінками в вісім разів підвищує ризик народження мертвої дитини і є причиною 25% усіх хвороб.

«В Польщі на зупинках громадського транспорту курити заборонено – штраф 60 злотих. Не можна – значить не можна. Диктатура закону», - каже начальник управління охорони здоров’я Луцькради Федір Кошель.

Член правління громадсько-консалтингової групи «Партнер» Сергій Адамчук каже, що діяльність правоохоронних органів повинна бути більш активною. І пропонує експеримент за яких протягом шести місяців з Луцька можна зробити Нью-Йорк в плані захисну некурців. В цьому американському місті мер Майкл Блумбер заборонив куріння усюди, окрім окремих скляних будок.

Адамчук зазначає, що «18 протоколів можна скласти за день» і протягом місяця накласти штрафів до 1 мільйона гривень. Якщо буде така жорстка позиція контролюючих органів – вже на четвертий місяць штрафів буде мінімум, адже люди зрозуміють відповідальність за порушення закону.

Адамчук також запропонував ввести міському голові Миколі Романюку додаткового радника – саме з профілактики тютюнопаління і розпивання алкоголю в Луцьку. Така посада за пропозицією Кравчука має бути на громадських засадах.

Кравчук також закликав почати активну боротьбу з куріння саме з держслужбовців. Наприклад, він порадив аби самі ж муніципали чи патрулі ППС при чергуванні не курили.

Також Кравчук жартома пообіцяв директорам шкіл надбавки до зарплати за те, що вони кинули курити і таким чином дають гарний приклад дітям.

Хоча начальник управління освіти Сергій Гребенюк каже, що вже два директори шкіл від цигарок відмовилися.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
ха Показати IP 21 Червня 2011 17:00
більшої дурні ще не чув. я палю цигарки, інколи буває що по вулиці йду і курю,або під підЇздом, то це теж вважати громадським місцем бо там люд, діти ходять??? чи муніципал за мною по вулиці бігтиме щоб оштрафувати?
Хі-хі до ха Показати IP 22 Червня 2011 09:55
Більшої дурні ще не чув. я курю марихуану, нюхаю клей, інколи буває що по вулиці йду і курю, або під під"їздом клейку понюхаю і пивком запиваю, то це теж вважати громадським місцем бо там люд, діти ходять??? чи муніципал за мною по вулиці бігтиме щоб оштрафувати?
Я до ха Показати IP 22 Червня 2011 10:05
Це не дурня. Боротись з пиятикою і курінням давно пора. Бо наші люди ходять по вулицях міста як якесь бидлоття: пиво хляють, цикарки курять. Хочиш це робити-роби собі вдома, а не на вулиці. Якщо в курця є щось в голові - то для нього закон не потрібний, щоб у присутності дітей, жінок чи інших людей не палити. Якщо ж людина вважає, що вона має право курити при людях, які не курять, має право дудлити пиво у громадських місцях, то, мабуть, вже вона прокурила і пропила свою людяність і є просто хамом. Той хто курить - наркоман.
хорвaт Показати IP 21 Червня 2011 17:13
Юмористи давайте ще радника по сифілісу,гонореї.З цим також в місті проблеми
Знаючий Показати IP 21 Червня 2011 17:29
Палити можна сільраду чи стіжок соломи, а цигарку курять. Це чітко написано в тлумачному словнику і на упаковці усіх видів цигарок.
Леник-Оленятко Показати IP 21 Червня 2011 17:33
з курінням потрібно боротися і це 100%, думаю не варто вводити посаду радника з профілактики тютюнопаління і розпивання алкоголю в Луцьку, просто потрібно ввести штрафи за паління в громадських місцях і не продавати цигарки дітям, а то вже в 10-12 років курять в кущах, а за статистикою в рік від куріння помирає 5 млрд людей + провокує тисячі хвороб... Пора вже людям задуматися над своїм здоров’ям!!!
Якунович Показати IP 21 Червня 2011 17:58
Я не палю. Коли стою на зупинці і хтось біля мене курить, причому я змушений вдихати це повітря, то це дуже не приємно. Чому я маю гробити своє здоровя? Це взагалі виглядає смішно - я стою, нікого не трогаю, тут людина не з того не з цього починає диміти і я опиняюсь в цьому димові. Чому я маю страждати?
Некурящий Показати IP 21 Червня 2011 18:18
Якщо, наприклад, людині, яка не курить, зайти в свинюшник під назвою "кафе Гриль", де в диму можна вішати сокиру, то вона теж курить, різниця лише в тому, що курить димом, випущеним з чужих хворих легень. А щодо радників і порадників Романюка, то він обіцяв боротись з бюрократизмом, а напхав чиновниками і чиновничками міську раду, як ту рукавичку, що у казці (Вовчик -братик, Ведмідь, жабка-скреготушка і т п.). Краще дати відповідну зарплату одній розумній людині, ніж тримати 6 дурнів на 2000 гривень, які сидять і в ср... колупаються.
Правильний Показати IP 21 Червня 2011 19:58
Народ з курцями все ясно, ви подивіться по питанню алкоголю. Рішення міської ради протрималось приблизно 1 місяць зараз в будь-якому ларьку можна купити пляшку пива чи горілки після 23.00
Rom до Правильний Показати IP 22 Червня 2011 15:55
А що з ними ясно? Що курити не треба? чи треба місця? А з алкоголіками що не ясно? Поруч пройти і випити повітря і на рак захворіти? Чи зробити алкоголікам будки скляні для пиття? Правильний - ти зовсім не правильно думаєш! Той хто хоче напитись і без "ларька" знайде що і де випити. Куріння та алкоголь - погано. Ще гірше чіпси дітям купувати, кольорову водичку давати пити а потім по лікарям водити їх. Самі проблеми створюєте а хочете щоб їх вирішили за вас! БЕЗДУМНІСТЬ та ЕГОЇЗМ кожного з нас дає такий результат.
Олена Луцька Показати IP 21 Червня 2011 20:33
а от згідна з владою. я не палю, плюс майже завжди їзджу кудись з дитиною. і дуже часто на зупинці важко знайти місце без диму. це нормально?
кк Показати IP 21 Червня 2011 21:35
Адамчук не мели [вирізано]. не куриш не кури, а якщо я хочу то буду це не заборонено
1 Показати IP 21 Червня 2011 21:40
Показник дієвості влади можна відслідковувати по стану туалетів та палінню. Якщо влада не може навести лад навіть у цьому- тояк вона може керувати державою. Її ж ніхто не слукає.
Віктор F Показати IP 22 Червня 2011 07:48
Тютюновий радник - це смішно, що він робитеме ловити курців на зупинках.
Опа Показати IP 22 Червня 2011 10:37
Все дуже просто пояснити: Порядок буде тоді, коли: 1.Існує внутрішня культура людей, а значить, і повага до оточуючих (коли не дозволяють собі видихати дим на оточуючих, лузгати насіння в гром. місцях, плювати під ноги будь-де...); 2. Коли будуть чітко визначені місця для паління (пардон, куріння). Без наявності вищеозначеного-усіляка боротьба з явищем схожа на боротьбу з вітряними млинами...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus