USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У Луцьку опікуну трьох сиріт відмовляють у прописці

16 Грудня 2013 14:09
У будинку, що на вулиці Рівненській, 109, зробили гуртожиток для дітей-сиріт.

Лучанка Анна Карп’юк скаржиться, що не може приватизувати квартиру у цьому будинку, оскільки приміщення має статус гуртожитка.

Жінка ось уже 8 років є опікуном трьох сиріт, а оскільки на попередній квартирі, що на вулиці Федорова, проживало аж 8 чоловік, то у міськраді вирішили тимчасово відселити дітей у двокімнатну квартиру на Рівненській.

Про це жінка розповіла під час прийому громадян у луцького міського очільника Миколи Романюка, що відбувся сьогодні, 16 грудня.

Нагадаємо, мова - саме про будинок, який обвалився 10 червня 2012 року. Тоді внаслідок надзвичайної ситуації, постраждало 8 сімей.

«Зараз маю можливість збільшити житлову площу діткам до трикімнатної квартири, оскільки знайшла людину, яка погодилась обміняти оцю квартиру на Рівненській та дачу на трикімнатну квартиру. Утім не можу цього зробити, оскільки я у цьому «гуртожитку» не прописана», - розповідає жінка.

Зі слів пані Анни, загальна площа квартири - 30, 5 метра квадратних. ЇЇ вихованцям – 10, 11 та 12 років.

«Як же влада взагалі допускає, що такі маленькі діти повинні проживати самі, а мені, опікуну, не можна отримати прописку?»,- продовжує жінка.

З цих же причин сімейство не може засклити вікна, відремонтувати балкон, мотивуючи це тим, що їх у будь-який момент можуть виселити, тоді «навіщо робити це для когось?».

«Я хочу кращого життя для власних дітей, тим більше можливість дати їм краще та більше помешкання, але мені цього зробити не дають», - бідкається жінка.

«Заявниця не може бути прописана одразу у двох місцях», - зауважила директор департаменту «Центр надання адміністративних послуг у місті Луцьку» Лариса Карп’як.

Своєю чергою, Микола Романюк відповів, що прописувати опікуна у квартирі немає потреби, адже після досягнення повноліття діти матимуть право власності на це житло й тоді самостійно вирішать подальшу долю квартири.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
потерпілі діти захис Показати IP 27 Січня 2015 22:30
Та Лариски і Соколовська і Карп"як як і їх "буратіно-карабас"тільки наживаються на сиротах і опікунах...Па**лі рідкосні з Кравчуком і рештою міськвиконкомівської шелухи...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus