USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

У списках «Сильної України» третина кандидатів –жінки. ФОТО

29 Липня 2010 16:47
Аби продукувати якісні закони та приймати ефективні рішення, не менше третини представницьких органів влади – місцевих та Верховної рад – повинні представляти жінки, – вважають учасники круглого столу, ініційованого Луцьким міським осередком партії «Сильна Україна».

Як розповіла директор Волинської обласної громадської організації «Гендерний центр» Оксана Ярош, у Луцькій міській раді серед 45 депутатів - лише сім жінок. У Верховній Раді жінок 7% від загального складу.

Натомість, навіть в Афганістані у парламенті представлено 13% представниць прекрасної статі, у Швеції – 45% жінок.

Така непропорційність, на думку учасниць круглого столу, не дозволяє створювати якісні закони у сфері охорони материнства, дитинства, забезпечувати дійсно потрібні соціальні пільги для жінок, визначати діяльність дитячих садочків, умови декретних відпусток, жіночої праці тощо.

«Дивно, якби пенсіонери придумували молодіжні програми. Чому чоловіки виключно своїм складом повинні приймати і провадити політику, яка стосується жіноцтва?.. Доведено, що якщо у складі парламенту представлено 30% жінок, не лише поліпшується газель материнства та дитинства, а й суттєво зменшується рівень корупції», - зауважила Ярош.

На заваді участі жінки в перевиборчих кампаніях, на думку учасників круглого столу,
стають традиційна незацікавленість політикою, зневіра у власних силах, невпевненість, звичка уступати чоловікам у кар’єрному рості, особливості менталітету, стереотипність та навіть небажання голосувати за жінок.

Як розповіли присутні, за умовами Організації об’єднаних націй до 2015 року в українському парламенті повинно бути не менше, як 30% жінок.

До речі, таку позицію підтримує не лише жіноча частина партії «Сильна Україна», а й чоловіча. Зокрема, голова Луцької міської організації політичної сили Юрій Довгун вважає, що у будь-якому виборному органі владі третина місць повинна належати жінкам.

Тому «Сильна Україна» запропонує у своїх списках не менше третини кандидатур – із представниць прекрасної статі, - запевнив Довгун.

Надалі жіноча частина осередку партії буде активно лобіювати питання пов’язані з захистом материнства, дитинства, працевлаштування та психологічної допомоги одиноких мам. Перший проект обіцяють презентувати вже незабаром.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
добродійка Показати IP 29 Липня 2010 17:07
Правильна позиція! Тільки не беріть до лав таких біснувати баб як Гандзя Стецьків, Іннуська Богословська... Такі точно до біди.
ЛітРедактор Показати IP 29 Липня 2010 22:03
Краще запрошуйте до своїх лав нашу землячку, майстра спорту міжнародного класу з важкої атлетики Надію МИРОНЮК)) Тоді назва партії буде цілком виправданою))
Михайло Наход Показати IP 29 Липня 2010 22:36
При всій повазі до пані Оксани Ярош, вважаю, що питання квот для жінок у представницьких органах абсолютно штучне, і яке ображає самих жінок. Ніхто не заважає, щоб жінки були у владі. Ю.Тимошенко доказала, що жінка може бути ефективним політиком. З іншої сторони можна поставити питання про жінок у армії. думаю чоловіки були б не проти, якби серед їх колег по службі була третина жінок.
yav до Михайло Наход Показати IP 30 Липня 2010 09:03
погоджуюсь. ми боремося за свої права тільки коли святковий пиріг ділять... давайте, починайте виборювати місця в арміїї... що це за фігня, що жінки країну захищати не будуть?
Шанувальник Показати IP 29 Липня 2010 23:05
"Сильна Україна" - це філіал Партії регіонів. Як Тигіпко є на побігушках у Януковича, так і "Сильна Україна" якщо розібратись - є філією Партії Регіонів. Шановні, розумні і вродливі жінки, куди ви вляпалися? Тікайте звідти, доки не пізно. Не купуйтеся на Довгуна. Це ще донедавна член партії регіонала Кінаха. Не плямуйте себе причетністю до партії, яка виступає за другу державну мову.
Лучанин до Шанувальник Показати IP 30 Липня 2010 10:32
"Сильна Україна" - це найперспективніша партія в Україні!!!Заздріть мовчки!
Нестор до Шанувальник Показати IP 30 Липня 2010 12:51
Повністю погоджуюсь з Шанувальником. Тигіпко дуже гарно говорить та піариться, а соціологи говорять, що такий ріст рейтингу - небезпека. Не думаю, що ПР на це дивиться спокійно, якщо це без їх дозволу.
Антиянек Показати IP 30 Липня 2010 02:06
дадуть останню третину списку
Аня Показати IP 30 Липня 2010 10:30
а мені соромно було б, що не "я іду по списку моєї партії" бо я розумна, а просто "мене беруть в список" і мною просто заповнюють якусь квоту...
тьопа Показати IP 3 Серпня 2010 09:35
Порадуйтесь мужчины,теперь Вас есть кому грудью защитить,причём очень даже не маленькой и скорее всего без силикона!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus