USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У центрі Луцька дарували бездомних тварин. ФОТО

4 Жовтня 2011 17:33
У Міжнародний день захисту тварин 4 жовтня у центрі Луцька, біля магазину «Зоосвіт» на вулиці Винниченка, роздавали чотирилапих безхатченків.

Як розповіла голова Волинського товариства захисту тварин Дана Новарчук, така акція в Луцьку відбувається вже вп’яте.

«Останні чотири роки ми проводили цей захід на центральній площі міста, але цього року нам не дозволили. Чи то через ремонт, чи то нової бруківки шкода. Так толком і не пояснили. Але ми вирішили не сваритись з мерією», – розповіла захисниця тварин.

У цей день волонтери пропонували лучанам стати власниками тварин, які мешкають на вулиці. Господарів шукали переважно собакам, адже на меті у любителів тварин – зменшити кількість безпритульних псів.

Біля мазанину «Зоосвіт» цього дня влаштували цілу акцію – діти малювали своїх котів та собак на асфальті, а ті, хто прийшли зі своїми песиками, демонстрували їхні вміння. Були тут собаки, які вміють танцювати, цілуватись, позувати, були й професійно дресировані пси.

За участь в акції дітям вручили розмальовки, наклейки, олівці, а тваринам дісталися смачні ласощі.

«Ми намагались вкотре привернути увагу до проблеми безпритульних тварин. Ми хочемо, аби люди зрозуміли, що їх не треба викидати на вулицю», – наголосила Дана Новарчук.






















Довідково:

Всесвітній день захисту тварин прийнято відзначати 4 жовтня, у день смерті Святого Франциска – шанованого католицького угодника, який вважався заступником та покровителем усіх беззахисних, зокрема тварин.

Рішення про щорічне святкування такої дати було прийнято ще у 1931 році учасниками Міжнародного конгресу прихильників руху захисту природи в Італії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
! Показати IP 4 Жовтня 2011 17:43
А до чого тут ці випещені собачки з бантиками та в собачому одязі, вони теж бідні безпритульні тваринки?Терпіти не можу коли впадають в крайнощі і носяться з цими маленькими декоративними шавками як з писаними торбами, господарі, які казяться з жиру.
!! до ! Показати IP 4 Жовтня 2011 21:48
Складається таке враження, що ви не любите не тварин, не людей, а рахуєте, що краще коли люди заводять бійцівських собак для самоствердження.
Zozulechka Показати IP 4 Жовтня 2011 18:49
Віддам кошенятко в добрі руки)) 095 751 83 31
911 Показати IP 4 Жовтня 2011 18:55
А я думаю: звідки у мене під вікнами кошеня приблудне взялося?
Лєна Показати IP 4 Жовтня 2011 21:28
Дана молодець... тільки я про цю акцію не знала..
202 Показати IP 4 Жовтня 2011 22:48
Ох ця вже Дана. Позабирайте собак у притулок, бо скоро у Луцьку вже не можна буде спокійно ходити.
! Показати IP 5 Жовтня 2011 10:33
До !!. А ви любите людей? І як же це проявляється? І якого ф.і.г.а , ви за мене розписуєтесь, що я рахую, а що не рахую, в коментарі не було ні слова про симпатії до бійцівських собак та іх господарів,а от зрілі тітки, які бавляться від безділля песиками, як ляльками зав"язуючи бантики викликають антипатію, як і ті нещасні живі іграшки.
!! до ! Показати IP 5 Жовтня 2011 11:55
Чому вас не нервують люди, що купують норкові шуби, їздять по закордонах, купують машини до кожного плаття - вони не казяться з жиру? Кожному своє. Мені всерівно, хто купує собачок і в’яже їм бантики (це прописано в стандарті породи), хто подорожує світом, це особистий вибір людини. Мене більше хвилює ситуація, коли іде мама (маленька, худенька, ...)і біля неї дівчинка п’яти років "веде" (не зрозуміло хто кого) собаку бійцівської породи, люди на вулиці відразу десь діваються і ніхто слова проти не скаже, тому що немає людини, яка буде нести відповідальність за те, що зробить цей пес. Вчора був "День захисту тварин", де не вказується, що домашні - це не тварини, а те що люди знайшли час, прийшли і підтримали організаторів, їм потрібно подякувати.
!! Показати IP 5 Жовтня 2011 13:19
На мою думку, що не завадило б для багатьох подивитись, це відео: http://video.yandex.ua/users/macheha2009/view/137/?ncrnd=1338
! Показати IP 5 Жовтня 2011 14:47
!!, якщо вам потрібно, то подякуйте, в чому проблема?Чого мене, власне мають нервувати люди, які купують шуби і плаття до кожної машини, тим більше що такі не входять до кола мого спілкування, є вони собі десь, то хай будуть, мені не холодно й не жарко від того.І про те що мене нервують ці декоративні шавки і їх "мамки", теж нема ні слова, завелика розкіш тратити нерви на таке, було сказано "антипатія", на що маю повне право.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus