USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У центрі Луцька замість фонтану пропонують сквер

3 Квітня 2012 18:26
Долю «Книжкового пасажу», що на вулиці Лесі Українки, та фонтану, що у сквері за Будинком побуту, поки що не вирішили.
Ці питання розглядали члени робочої групи з реалізації проекту створення Центру надання адміністративних послуг у Луцьку, під час засідання 2 квітня.
За словами начальника відділу звернень громадян Лариси Карп’як, на відновлення фонтану потрібно приблизно 1 мільйон гривень, оскільки системи водопостачання і каналізації, завдяки яким робота архітектурної споруди була б можлива, припинили функціонувати на початку 90-х років.
Директор департаменту ЖКГ міськради Іван Кубіцький додав, що для відбудови фонтану потрібно ще 1,5 місяця. А керівник громадської організації «Фонд місцевого розвитку» і голова Громадської ради при Луцькому міському голові Петро Верзун взагалі сумнівається у доцільності відновлення споруди, бо нібито це призведе до збільшення людинопотоку у цій місцині після відкриття Центру.
Крім того, як нагадав начальник управління земельних ресурсів Луцької міської ради Сергій Шабала, земельна ділянка, на якій розташований фонтан, перебуває у постійному користуванні Волинської державної телерадіокомпанії, яка поки що не погодилася на реконструкцію чи знесення об’єкту.
Луцький міський голова Микола Романюк запропонував зробити скверик на місці фонтану. Петро Верзун нагадав, що на цьому місці колись була церква, тому, на його думку, у найвищій точці міста, яка знаходиться саме тут, мала би бути інформація про це.
«Наприклад, базальтовий камінь у вигляді скульптури чи капличка», ‒ запропонував головний художник міста Ярослав Матвіїв.
Зрештою, Микола Романюк доручив членам робочої групи визначитися щодо цього питання до кінця квітня.
Нагадаємо, під час засідання робочої групи 6 березня, долю непрацюючого фонтану планували вирішити за тиждень.
Що ж до «Книжкового пасажу», що на вулиці Лесі Українки, то його заплановано перенести у зелену зону, що на розі проспекту Грушевського і вулиці Стрілецької.
«Проблема лише у тому, що територія, де зараз розташований «Книжковий пасаж», перебуває в оренді у підприємця до 2027 року», ‒ зауважив Шабала. Як вихід із ситуації, заступник міського голови Лариса Соколовська запропонувала перевірити, чим торгують на об’єкті, й у випадку виявлення порушень заявити про нецільове використання території.
«Ще одна проблема може виникнути, коли мова йтиме про відновлення в’їзду транспорту з вулиці Горького на вулицю Сенаторки Левчанівської», ‒ відзначив Матвіїв.
З його слів, мешканці мікрорайону категорично проти таких змін. Микола Романюк відреагував на це однозначно: «Вони мають свої будинки, прибудинкові території, а решта – міська комунальна власність».
Поки вирішуються питання реставрації приміщення під Центр надання адмінпослуг і облаштування прилеглої території, уже розпочалося навчання майбутнього персоналу, ‒ стверджує Лариса Карп’як.
Вона відзвітувала, що за сприяння «Фонду місцевого розвитку» виготовлені інформаційні буклети і проспекти про центр, триває опитування громадської думки щодо доцільності існування подібного підрозділу. Втім, поки лучани ще мало поінформовані про структуру і функції центру.
Слід також зауважити, що міський голова сумнівається у тому, що завершити усе заплановане у створенні центру вдасться до кінця року.
Так, за словами експертів, виготовлення документації планували завершити до кінця березня, проте наразі цей етап ще триває.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 25
тиць-здиць Показати IP 3 Квітня 2012 18:37
1 мільйон - смішна сума. Будувати треба шось дорожче. Щоб пиляти було цікавіше...
Лучано Показати IP 3 Квітня 2012 18:42
Соколовська знає як підлістю і підступністю створити проблеми підприємцям чужими руками.
Барим до Лучано Показати IP 3 Квітня 2012 19:25
Тут повністю розкрилась її гниль
Лучанин Показати IP 3 Квітня 2012 18:57
А поєднати фонтан з сквером - проблема? Чому ж такі великі гроші треба? Зараз є дешеві труби - пластикові. + відмити сам фонтан від наслідків мистецтва.
Факт Показати IP 3 Квітня 2012 18:57
Соколовська підмітила вірно: книжковий пасаж має торгувати книжками та газетами.
сергій Показати IP 3 Квітня 2012 19:15
А закінчиться все побудовою торгівельного центру....за доцільністю збільшення людинопотоку пересічних лучан. Якби нормальна держава - прокуратура відкрила б не одну кримінальну справу за розкрадання державних коштів, які з 90-х виділялись на фантазійні плани що до цього клаптику землі.
Пропа Показати IP 3 Квітня 2012 19:29
А чому на місці фонтану не зробити книжковий пассаж? Це найкраще рішення. Це ближче до міськради. Може і Соколовська одну книжку купить.
kotyk Показати IP 3 Квітня 2012 19:53
скільки визначатись будуть?
Депутат Показати IP 3 Квітня 2012 23:38
Якщо земельна ділянка перебуває в користуванні ВОДТРК, то нехай вона і проведе реконтрукцію фонтану. А то так, як користуватись - то є кому, а утримувати в належному стані-то за бюджетні кошти. Користувались - відремонтуйте.
ліберал2 Показати IP 4 Квітня 2012 00:11
який цинізм від Соколовської.. задіяти адмінресурс міськвиконкому для боротьби з підприємцями..
максим Показати IP 4 Квітня 2012 00:36
а фото красномовніше за слова....
Виборець Показати IP 4 Квітня 2012 06:44
" голова Громадської ради при Луцькому міському голові Петро Верзун взагалі сумнівається у доцільності відновлення споруди" - немає слів.
Вася Гнидава Показати IP 4 Квітня 2012 06:45
Ще Шибу забульи попитать той би посовітував шо там зробить - чи яму викопать чи купу гною насипать
РАБАН Показати IP 4 Квітня 2012 07:56
Фонтан слід включити до переліку пам’яток архітектури міста і відреставрувати за державні кошти. Не можна зносити все підряд.
Бармалєй Показати IP 4 Квітня 2012 09:36
Мені подобається "Пасаж", якось там заишно і інтелігентно. Ну чому все, що у нас більш-менш по-людськи. потрібно переробляти і переносити? МОЖЛИВО, ви шановні можновладці, зробите краще. Але ключове слово тут можливо. Спочатку зробіть, облаштуйте, хоч щось, а тоді далі прожектуйте, як Манілов.
Вася Гнидава Показати IP 4 Квітня 2012 11:19
Аби душа боліла за це місце тре було народитись у Луцьку, а то ж наброда "керує" (краде): Верзун, П...здун, Шиба і т.д. Шиба бальотувавсь сі із програмою розборки пішеходного мосту. То є керовник? То є зло.
Вася Гнидава Показати IP 4 Квітня 2012 11:22
Алє то не мати гонору у горсовєта совсім - зробили бсьте за 2 крокв від горсовєта гарне европейське місце з фонтаном, та б з гонором туди водили бсьте гостей і мздодатєлєй із інвєсторами. Алє ж то без гонору люде, таке ж б...ло як донецькі.
Вася Гнидава Показати IP 4 Квітня 2012 11:36
"«Наприклад, базальтовий камінь у вигляді скульптури чи капличка», ‒ запропонував головний художник міста Ярослав Матвіїв." Скіко вам церков тих тре аби всі свеї гріхи відмолить?
Вася Гнидава Показати IP 4 Квітня 2012 11:41
Верзун - подивися досьє, це "молоде покоління" Черновецького, юрист син юриста, Довгий-ХХХ
Власник Показати IP 4 Квітня 2012 18:18
Все обговрили, і фонтан, і скверик і перенесення Книжкового пасажу, тільки про інвесторів-власників магазинів Книжковго пасажу забули.
Лучанин Показати IP 4 Квітня 2012 21:37
До речі, місце куди мають перенести Книжковий пасаж це теж свого роду скверик в якому кілька дерев відіграють роль фільтру для жителів того району. Треба всіх задушити вихлопними газами? Куди дивиться Середа?
Виборець Показати IP 4 Квітня 2012 22:22
Петру потрібно борги віддавати -ось відробляє)
Вася Гнидава Показати IP 4 Квітня 2012 23:09
буклети виготовили по схемі 50000 а вреальності аби 1000 була так вміє Петро Юрійович-перевірте правда вискочить на поверхню.
Власник Показати IP 5 Квітня 2012 02:38
Може посадовці не читали З А К О Н У К Р А Ї Н И Про відчуження земельних ділянок, інших об'єктів нерухомого майна, що на них розміщені, які перебувають у приватній власності, для суспільних потреб чи з мотивів суспільної необхідності СТАТТЯ 15. ПІДСТАВИ для примусового відчуження земельних ділянок, інших об'єктів нерухомого майна, що на них розміщені, з мотивів суспільної необхідності 1. У разі неотримання згоди власника земельної ділянки, інших об'єктів нерухомого майна, що на ній розміщені, з викупом цих об'єктів для суспільних потреб зазначені об'єкти можуть бути примусово відчужені у державну чи комунальну власність лише як виняток з мотивів суспільної необхідності і виключно під розміщення: об'єктів національної безпеки і оборони; лінійних об'єктів та об'єктів транспортної і енергетичної інфраструктури (доріг, мостів, естакад, магістральних трубопроводів, ліній електропередачі, аеропортів, нафтових і газових терміналів, електростанцій) та об'єктів, необхідних для їх експлуатації; об'єктів, пов'язаних із видобуванням корисних копалин загальнодержавного значення; об'єктів природно-заповідного фонду; кладовищ. Отже, у законі відсутня така підстава «перенесення», тобто фактично знесення Книжкового пасажу, як незручне (невдале, погане, таке інше) на думку окремих посадових осіб органів місцевого самоврядування розташування приватного об’єкта нерухомого майна біля об’єкту нерухомого майна комунальної власності, або необхідність будівництва автостоянки, газону, квітника, зони відпочинку, таке інше для службових осіб органів місцевого самоврядування біля об’єкту нерухомого майна комунальної власності, у якому вони будуть працювати (або працюють).
Петро Показати IP 10 Квітня 2012 17:24
Живу - назад. Я - Наливайко. Все. Ми починаєм битву за Вкраїну. Наш чорний вус у чорний гнів тече, І юний меч наш розтинає спину. Не прапор-раб, не прапор-порохня Нам обпожежив душу, товариство. Не встанемо, братове, із коня, Доки не стане в полі нашім чисто. В суцільних ворогах пройшли роки-рої, Руїна захлинається руїною. Ми на Вкраїні хворі Україною, На Україні в пошуках її... Забудьмо все у цю священну мить. Забудьмо наші розбрати і чвари. Я вас веду - і воля нам горить, Вона горить нам вічно, як Стожари. ...Забіліли сніги мої чорні, Засміялась душа молода: Воріженьки стоять видзігорні, Воріженьки стоять, як вода. І солона моя Солонице На погибель мені ще гряде, Ще у міднім бику задимиться Моє тіло, як сон, молоде, Ще заплче ночами Барбара Над споляченим сином моїм, І розірветься серце, як хмара, Від даремних за мене молінь, - Та і тоді не прокленем ми долю, Не зречемось себе, поранених синів, Коли й побачимо в кривавищі за волю, Що наш народ все тереном зацвів. М Вінграновський

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus