USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Володимирі перепоховали жертв УПА, - Бузина

17 Жовтня 2011 17:36
У Володимирі-Волинському під стінами старої в'язниці знайдено гігантське поховання розстріляних часів Другої світової війни. Скандально відомий письменник Олесь Бузина вважає, що це – жертви бандерівців.
Про це він написав у власному блозі .
Як пише Бузина, всіх убито з німецької табельної зброї — «Вальтерів» або «Парабелумів». Приблизно кожен п'ятий — дитя. У могилі завдовжки 14 метрів багато жіночих скелетів. Знайдені при загиблих побутові речі довоєнного польського виробництва показують, що жертви були або поляками, або польськими євреями. До війни на Волині жила величезна польська громада, велику частину якої знищили бандерівці під час етнічного чищення 1943 роки (так звана «Волинська різанина»).
«Потрібно проводити додаткові дослідження, щоб встановити, в якому точно року загинули ці люди. Але вже зараз можна однозначно сказати, що розстріляні жінки і діти — жертви або окупаційних німецьких властей, або західноукраїнських поліцаїв, що знаходилися на службі у гітлерівців, а потім що розчинилися після відступу німецької армії в рядах УПА. Радянська адміністрація, яка контролювала Волинь в 1939—1941 роках, до знайденого поховання навряд чи причетна», вважає Бузина.
Він переконує: «По-перше, на озброєнні НКВС не було дорогих імпортних німецьких пістолетів — у відомстві земляка Саакашвіллі Лаврентія Берії розстрілювали звичайними наганами, що цінувалися за безвідмовність. А, по-друге, тодішній СРСР проводив відносно польських громадян іншу політику. Теж жорстоку, але далеку від нацистських звірств. «Класово чужі» елементи довоєнного польського суспільства (чиновники, бізнесмени, просто заможні люди і члени їх сімей) і звичайні польські селяни (так звані «осідники») висилалися з Волині і Галичини на схід — найчастіше до Сибіру і Казахстану. Приклад такої долі — всесвітньо відомий режисер Єжи Гофман, дитям висланий з рідних місць радянською владою, але такий, що згодом навіть закінчив московський ВГІК".
«А гітлерівці і бандерівці до висилки не удавалися. Перші любили розстрілювати польських заручників за зв'язок з Армією Крайової, а другі — вбивати поляків просто за те, що вони поляки», - вважає Олесь Бузина.
Довідково:
Археологічні дослідження з виявленням та музеєфікацією об’єктів давньоруського часу на стародавньому городищі у Володимирі-Волинському експедиція ДП «Волинські старожитності»проводить з 2010 року.

При проведенні розкопок поруч із фундаментами стіни замку у 2010 році виявлено останки 6, а у 2011-му – 35 невідомих осіб.

30 травня 2011 року, у встановленому законодавством порядку, складений акт про місце встановлення поховання, який було спрямовано до Державної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам’яті жертв війни та політичних репресій для отримання дозволу на проведення ексгумаційних робіт.

25 липня 2011 року ДП «Волинські старожитності» отримало від Державної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам’яті жертв війни та політичних репресій дозвіл на проведення ексгумаційних робіт на городищі у Володимирі-Волинському, згідно з яким проводили роботи і виявили у цьому археологічному розкопі ще 367 людських останків.

Фахівці кажуть, що їх етнічна приналежність підлягає додатковому вивченню, так само, як уточнюються масштаби захоронень.

Предмети, які були виявлені біля поховань, дозволяють дослідникам припустити належність жертв масових розстрілів до українського, польського, єврейського народів.
У місті Володимирі-Волинському перезахоронили останки жертв масових розстрілів періоду Другої світової війни. Церемонія перепоховання відбулася 13 жовтня .
Останки людських жертв були перевезені з території валів городища на Федорівське кладовище.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Роман Показати IP 17 Жовтня 2011 19:37
Дивна в нас країна, якийсь клоун типу бузини тепер зірка та історик?! Ну не вже в нас інших людей немає, яких треба цитувати, показувати, наслідувати?! Шкода дітей, не має в цій країні майбутнього.
зaгрeб Показати IP 17 Жовтня 2011 20:03
Прaздник.В Коновичив нaшeлсa трeтий брaт ушлeпок
Хатуль Мадан до зaгрeб Показати IP 18 Жовтня 2011 09:00
це не брат, а їх партнер по гомосєксу.
віктор петрович Показати IP 17 Жовтня 2011 20:48
О,це в стилі цього московського провокатора пана О.Бузини.Наговорити, набрехати,замутити- цікаво на які спецслужби він працюе,хто платиь його за цю чорнуху-порнуху, про яку він інколи белькоче,і з виглядом ВЕЛИКОГО знатока надувае як Кіса Вробянінов щоки.
33квартал Показати IP 17 Жовтня 2011 21:31
почему,когда пишут правду,уже начинают обзывать...Примечание,я к комунистической партии никакого отношения не имею))),и тем более к партии регионов.
Олег Савчук Показати IP 18 Жовтня 2011 03:19
Довбаний українофоб вже отримував по пиці, і все він не вгамується. На Волинь прилізло наволоч.
інший Показати IP 18 Жовтня 2011 09:39
це взагалі не новина. і нашим ЗМІ треба бути вищими, поважати хоча б себе. тому пропоную "Волинським новинам", як хорошому новиинєвому сайту, надалі не ставити подібний брєд. Бо бузина і його хазяї тільки руки потирають після розголосу. чим більший розголос, тим їм краще. а уявіть, що бузина щось ляпає, а ніхто це не транслює, не друкує, і в інтенеті ніц (блог такого придурка мало хто читає)? це його ментальна смерть. він і так ніхто для мислячих людей, а в такому випадку був би ніхто для всіх. ще раз закликаю ВН подумати про потрібність подібної інформації
зе бест до інший Показати IP 18 Жовтня 2011 16:32
СТОПУДОФФФФ!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus