USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Волиньраді вночі ледь не побились

29 Вересня 2010 15:52
У ніч з 28 на 29 вересня у стінах обласної ради було неспокійно: представники кількох політичних сил не могли домовитись, хто ж першим зайде в кабінет обласної територіальної виборчої комісії, аби здати документи на реєстрацію кандидатів у депутати по багатомандатному виборчому округу до облради.
Як розповів секретар облтервиборчкому Петро Купровський, ще напередодні початку реєстрації біля кабінетів ТВК сформувалась «жива» черга з представників кількох політичних сил. Між собою вони домовилися, у якій послідовності заходитимуть, і чекали півночі, коли розпочнеться прийом документів. Однак перед самим початком відкриття ТВК розгорілась суперечка.
«Був складений живий список, першою в ньому йшла Партія регіонів. Усі інші політичні партії нормально себе поводили. Коли опівночі почалась реєстрація, з’явився представник від БЮТ і намагався зайти поза чергою, мотивуючи це тим, що про живу чергу він нічого не знає, а список для нього не є аргументом, мовляв, він не знає, хто його складав», – розповіла прес-секретар обласного осередку Партії регіонів Ірина Комлик.
Однак Купровський стверджує, що не знає, яку політичну силу представляв чоловік, намагання якого зайти в кабінет першим не сподобались усім іншим представникам партій, що зайняли чергу. Секретар каже, що чоловік не назвався і не продемонстрував жодних документів.
«Сьогодні вночі це було просто загальне невдоволення непрозорістю визначення першої партії, яка зайде здавати документи», – пояснив він.
У результаті після тривалих дискусій право першими здати необхідні документи для реєстрації кандидатів у депутати отримали представники Партії регіонів.
Однак волинських регіоналів обурило, що їхні документи «прискіпливо опрацьовували протягом трьох годин у той час, як на прийом кожної іншої партії ТВК витратила близько 20 хвилин. Окрім того, розповіла Комлик, з ТВК пізно ввечері 28 вересня зник журнал вхідної документації, у який мали б вносити порядок реєстрації партій. Відтак дані записували у «нелегітимний дублікат журналу».
«Голова передав вранці оригінал журналу реєстрації вхідної документації. Там не було зайвих позначок. Я переніс дані з того журналу, в який ми вночі реєстрували заяви партій», – прокоментував секретар ТВК.
Купровський також розповів, що станом на 29 вересня список політсил, які подали документи на реєстрацію кандидатів у депутати до Волиньради, виглядає так: Партія регіонів, партія «Молода Україна», Народна партія, Народний Союз «Наша Україна», Єдиний Центр, партія «Батьківщина».
Довідка. Згідно зі статтею 40 Закону України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів», подання документів до територіальної виборчої комісії для реєстрації кандидатів у депутати в багатомандатному виборчому окрузі починається за 32 дні і закінчується за 24 дні до дня виборів. Обласна комісія не пізніше як на третій день з дня прийняття документів, передбаченим законодавством, приймає рішення про реєстрацію виборчого списку кандидатів у депутати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
ПР66 Показати IP 29 Вересня 2010 16:00
Ну скрізь встигли ПР і Молода Україна. До міської ради ці дві партії також зареєстувались одночасно. Може вони мають одного керівника???
знайка Показати IP 29 Вересня 2010 16:49
Так вам же віктор федорович чітко сказав: "Будуємо нову україну" так то він мав на увазі партію "молода україна" - структурний підрозділ ПР
Zheniok Показати IP 29 Вересня 2010 17:01
ги, ядесь біля 5ої заходив ніким ше й не пахло
СИБАРИТ&АНАХОРЕТ до Zheniok Показати IP 29 Вересня 2010 19:41
Куди ходив, навіщо. Чи може ти той провокатор, який хотів счинити бійку??? Ги :(
куплюголос Показати IP 29 Вересня 2010 18:01
А чому ЗМІ мовчать про вчорашню обласну конференцію Партії регіонів???
! до куплюголос Показати IP 30 Вересня 2010 02:17
Там теж якась фігня була.
! до куплюголос Показати IP 30 Вересня 2010 02:18
Там теж якась фігня була.
Олександр Пиза Показати IP 29 Вересня 2010 21:18
Вони ж за НАРОД товклися! Лицеміри! Аж бридко!
xz Показати IP 29 Вересня 2010 23:34
демократи і європейці, йопт...
людмила Показати IP 30 Вересня 2010 07:57
Чого ви так вороже про конференцію ПР!!!!Новина, вчора Кривицького Антона викликали на допит до слідчого в УМВС. Скоро візьмуть за зад : пригадає , як за бюджетні кошти збудував Аверс, а потім разом з Кирильчуком, Яцюрою, Іщуком - приватизували, як підземний перехід біля ЦУМа будував, як підвали в багатоповерхівках продавав , за які грошики вибудвали з Кравчуком і Семенюк хороми і т.д. Ось Вам і ПР. Спасибі їй.Можливо наведуть порядок і це бидло, яке знущалось 5 років над нами приведуть до порядку.
Скажений Папа Показати IP 30 Вересня 2010 09:39
Добре, що наші РегіОнали зареєстрували під першими номерами в обласну та міську ради. Якби їх зареєстрували під іншим номером було б як у Херсоні. А так в нас усе добре, усе спокійно. ПР хоч під номером 1 хоч під будь-яким іншим номером усе одно програє
Скажена Мама Показати IP 30 Вересня 2010 15:33
ПР - це найбільше зло для України після монголо-татарської навали! Ви, шановна людмило, мабуть добре живете, раз вони вам так вгодили, бо пересічні люди клянуть їх як можуть. Думаєте, це вони порядок наводять? Просто усувають "зайві елементи". Вже стільки добра вони принесли і з цінами, і з пенсіями, і з мовою, і з освітою, шо якщо й далі будуть творити добро, то такого щастя народ наш просто не витримає...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus