USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У волинських митників - «нестиковка»

18 Січня 2012 11:34
Хоча митники на Волині торік вилучили контрабанди на 54 мільйони гривень, до бюджету потрапило лише півтора мільйона.
Про це йшлося під час підсумкової наради волинських митників 17 грудня.
Як ішлося під час наради, найбільше випадків затримання контрабанди за попередній рік виявили митники посту «Ягодин». «Там таких випадків нарахували 628. Товару вилучено на суму більше 13 мільйонів гривень», ‒ зазначив доповідач.
Серед контрабандних речей за 2011 рік вилучено чимало наркотичних засобів та зброї. Так, «найпопулярнішим» наркотиком, який намагалися ввезти на Волинь, став амфетамін – затримано більше 9 кілограмів цього дурману.
Проти контрабандистів порушено 17 кримінальних справ.
У свою чергу, прокурор області Андрій Парака вказав на неефективність роботи. «Прозвучала інформація про кримінальні справи. Питання: а що з тими кримінальними справами? Деякі з них були порушені незаконно. Навіщо?» ‒ зазначив прокурор.

Андрій Парака запевняє, що ефекту справи, які відкриваються після введення контрабанди в обіг, не дають. Натомість на них лише витрачається час працівників митниці та СБУ, який вони могли би витратити «на щось корисне для держави».

Також він додав, що чимала кількість грошей, вилучених з контрабанди, не дійшла до держбюджету. «Всього вилучених предметів було на 54 мільйони гривень. А держава з цього отримала 1,4 мільйона – це 2,8%», ‒ заявив Парака.

Він порадив розібратися із такою «нестиковкою».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
kamil Показати IP 18 Січня 2012 12:14
щоб отримати ті 54 мільйони, то по-їхньому потрібно продати той амфетамін, драп і т.д.??? це ж сміття! немає логіки. з конфіскованими автомобілями тут ясно точно - продадуть якогось лексуса за 5000грн і оформлять на родичів.
Лучанка Показати IP 18 Січня 2012 13:02
Нестиковку шукайте карманах всіх чиновників області і всіх митників. Скільки виросло особняків, скільки машинок куплено в них за цей час. Ось вам і нестиковка буде наяву.Читати не хочеться таке, це всім давно відомо.Так є було і буде.Їм жити, їх дікам, а люду дохнути і дивитися, як вони нас обкрадають і плакати від безсилля, щось змінити у цій дурній країні.
сергей Показати IP 18 Січня 2012 17:05
О чем трындеть?Зато ефективно взятки берут как добрый день.В этих ларьках-кабинетах где седят таможенники в Ягодыне,столик не закрывается от валюты.Если приезжают проверяющие и выше-погранцы интенсивно их информируют.Групповая корупция-мафи в законе.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus