USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Учені висунули нову версію виникнення COVID-19

19 Березня 2023 06:19
Пандемія коронавірусу могла розпочатися через продаж на ринку китайського міста Ухань заражених COVID-19 єнотоподібних собак. Такого висновку дійшли дослідники, проаналізувавши генетичні дані, зібрані на ринку живих продуктів.

Про це пише ТСН з посиланням на The Guardian.

Аналіз послідовностей генів показав, що деякі з COVID-позитивних зразків були багаті на ДНК єнотоподібних собак. Крім того, сліди ДНК, що належать іншим ссавцям, зокрема циветам, також були присутні у COVID-позитивних зразках.

Учені зазначають: таке відкриття не доводить, що єнотоподібні собаки або інші тварини, заражені вірусом, спричинили пандемію. Однак вони вважають, що ця теорія стає більш вірогідною.

«Дані ще більше вказують на ринкове походження», – сказав професор Крістіан Андерсен.

Вірусолог Джонатан Стой заявив, що виявлення єнотоподібних собак, інфікованих коронавірусом, посилює ймовірність того, що сільськогосподарські тварини були важливою ланкою в серії подій, які призвели до пандемії.

Нагадаємо, у Всесвітній організації охорони здоров'я вважають, що зможуть оголосити про закінчення пандемії COVID-19 вже до кінця 2023-го.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus