USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.85 9.97

Коли закінчиться пандемія Covid-19: ВООЗ назвала терміни

14 Березня 2023 10:33
Всесвітня організація охорони здоров’я планує оголосити про закінчення пандемії коронавірусу вже до кінця 2023 року. Цьогоріч 11 березня від Covid-19 померло менше людей, ніж коли ВООЗ вперше використала слово «пандемія».

Про це заявив генеральний директор ВООЗ Тедрос Адханом Гебреїсус, передає Gazeta.ua.

«Впевнений, що в якийсь момент цього року ми зможемо сказати, що Covid-19 завершився як надзвичайна ситуація в галузі охорони здоров’я і як пандемія. Це матиме міжнародне значення», – сказав він.

Гебреїсус нагадав, що саме 11 березня виповнилося три роки з того часу, як ВООЗ оголосила спалах коронавірусу пандемією.

«Однак набагато важливішим було те, що організація оголосила поширення Covid-19 надзвичайною ситуацією в галузі охорони здоров’я, що має міжнародне значення», – наголосив він.

У березні вперше від коронавірусу помирає менше людей, ніж того дня, коли ВООЗ використала слово «пандемія» щодо поширення SARS-CoV-2, зазначили в пресслужбі організації.

Зауважимо, Китай вперше за три роки пандемії Covid-19 відкриває свої кордони. З 15 березня поновлюється розгляд та видача всіх категорій віз іноземним громадянам для в’їзду до країни. Пекін сподівається за допомогою туристів відновити зростання економіки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus