USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Учені знайшли антитіло, яке може протистояти різним коронавірусам

3 Листопада 2021 20:44
Науковці Дюкського університету та Університету Північної Кароліни в Чапел-Гілл (США) виявили та протестували антитіло, яке обмежує важкість інфекцій, викликаних різними коронавірусами, зокрема тими, що викликають COVID-19.

Про це повідомляється на сайті Університету Північної Кароліни, передає Укрінформ.

«Це антитіло має потенціал для лікування поточної епідемії… Воно також може стати у пригоді для майбутніх спалахів, або якщо інші коронавіруси перейдуть від своїх природних господарів-тварин до людей», - зазначив співавтор дослідження доктор Бартон Гейнс.

Як зазначається, вчені виділили антитіло, проаналізувавши кров пацієнта, який був заражений вихідним вірусом SARS-CoV-1, що спричинив спалах атипової пневмонії на початку 2000-х років, та від хворого на COVID-19.

Із 1700 антитіл, отриманих від двох осіб, дослідники виявили 50, які мали здатність зв'язуватися і з вірусом SARS-CoV-1, і з SARS-CoV-2, що викликає COVID-19. Подальший аналіз показав, що одне з цих 50 антитіл було особливо потужним – воно могло зв'язуватися з безліччю коронавірусів тварин на додаток до двох патогенів, що інфікують людину.

«Це антитіло зв'язується з коронавірусом у місці, яке зберігається при численних мутаціях та варіаціях, у результаті воно може нейтралізувати широкий спектр коронавірусів», - підкреслив Гейнс.

Після виділення антитіла дослідники протестували його на мишах, щоб визначити, чи може воно ефективно блокувати або мінімізувати інфекції, що виникають. У результаті з'ясувалося, що антитіло діяло в обох випадках. При введенні до зараження організму антитіло захищало мишей від розвитку атипової пневмонії, COVID-19 та його варіантів, у тому числі «Дельта», та багатьох коронавірусів тварин, які потенційно можуть викликати пандемії серед людей.

При введенні після інфікування антитіло зменшувало тяжкі симптоми у легенях у порівнянні з тваринами, яких не лікували антитілом, йдеться у публікації.

Науковці зазначили, що це антитіло можна використати для запобігання у майбутньому можливих SARS-CoV-3 або SARS-CoV-4.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
! Показати IP 3 Листопада 2021 21:34
Антищепленці, починайте панікувати з цього приводу...знов вчені щось вимислили , щоб вас зачіпувати!!!
Авжеж до ! Показати IP 4 Листопада 2021 00:23
Не нас, а вас (С) :)
Анонім до ! Показати IP 5 Листопада 2021 21:55
Тебе як теля вакцинували,тепер ти ненавидиш нормальних,розумних людей?Чого б психічно здорова людина писала такі коментарі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus