USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.80 40.00
  • PLN 9.80 9.93

Удар дронів по Пскову: в ISW розповіли, чому не спрацювала російська ППО

31 Серпня 2023 08:23
Український удар по аеродрому в Псковській області свідчить про те, що російська ППО не адаптувалася до захисту від атак українських безпілотників, на відміну від ППО в Криму.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW) за 30 серпня.

Зазначається, що українські сили знищили чотири російські літаки Іл-76 під час удару безпілотниками по аеродрому в Псковській області в ніч із 29 на 30 серпня. Загалом, пише ISW з посиланням на російські дані, це летовище намагалися атакувати понад двадцять українських дронів.

«Російські джерела, зокрема в Міністерстві оборони Росії, заявили, що системи ППО і РЕБ також збивали українські безпілотники над Орловською, Тульською, Воронезькою, Рязанською, Калузькою, Брянською та Московською областями», – йдеться у звіті.

Таким чином, припускають в ISW, російські сили, можливо, зосередили свою ППО на прикритті Москви і якимось чином не помітили незвично велику кількість українських дронів, які завдали удару по аеродрому Пскова.

Крім того, аналітики констатують наростання у РФ стурбованості тим, що на заході країни не залишається безпечних місць через технічні можливості України, що зростають.

Нагадаємо, вночі 30 серпня у РФ заявили про масовану атаку «українських дронів». Сили ППО нібито збили цілі у шести регіонах.

Зокрема, в результаті «нальоту» виникла пожежа в аеропорту Пскова, де були розміщені літаки Іл-76. В українській розвідці повідомили, що на аеродромі у Пскові було знищено чотири військово-транспортні Іл-76.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus