USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95

Удвічі дорожче: у Луцьку пропонують ввести спеціальний квиток для пасажирів, які платять готівкою

3 Березня 2021 17:44
У Луцьку пропонують запровадити спеціальний квиток, який видаватимуть пасажирам, які бажають розраховуватися за проїзд готівкою.

Про це розмовляли під час засідання виконавчого комітету.

Як повідомив начальник управління транспорту та зв’язку Володимир Степанов, станом на сьогодні майже всі перевізники не виконують умови договорів, зокрема водії маршруток й досі беруть оплату за проїзд готівкою, натомість, перевізники цього не контролюють.

З його слів, у цьому випадку і пасажир, і водій – однаково винні, оскільки пасажири свідомо цю готівку дають, а водії не вживають заходів для уникнення ситуації.

Головний транспортник Луцька зазначив, що, на жаль, перевізники не створили служби контролю за водіями, хоча у звітах вказали протилежне.

«Вони (перевізник, - ВН) прозвітували, що створили, взяли на роботу двох осіб, офіційно оформили, отримали необхідні прилади, але покладених на них обов’язків не виконують. Тому ми заключили договори з ЛПЕ і сьогодні їхні контролери працюють і в маршрутках», - розповів Володимир Степанов.

Своєю чергою, член виконкому Олександр Серватович запропонував випустити спеціальний квиток для людей, які здійснюють розрахунок за проїзд у громадському транспорті готівкою, запропонувавши за нього вдвічі більшу ціну.

Водночас, Луцький міський голова Ігор Поліщук наголосив, що собівартість електроенергії за останні чотири роки зросла утричі. Натомість, за цей проміжок часу вартість проїзду у луцьких тролейбусах зросла лише на гривню. У той час, коли собівартість разового проїзду однієї людини у електротранспорті становить 11 гривень.

Однак члени виконкому поки що за такі різкі зміни не голосували.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
Анонім Показати IP 3 Березня 2021 17:57
Логiка присутня
дідо Показати IP 3 Березня 2021 18:32
Тепер маршрутчики будуть ламати валідатори або відключати електроживлення.
Hello до дідо Показати IP 4 Березня 2021 00:28
будемо їздити безкоштовно!
Нострадамус Показати IP 3 Березня 2021 18:36
А чому не втричi? Куди дивиться антимонопольной комiтет!?!!
Дійсно до Нострадамус Показати IP 3 Березня 2021 22:36
От саме антимонопольний комітет обоснує і затвердить вартість квитка втричі дорожчою як це постійно відбувається з цінами на газ, електроенергію, воду, опалення тощо. І хто потім Нострадамус?
Лучанин Показати IP 3 Березня 2021 18:53
Поставили би обладнання на кожній зупинці або в кожному автобусі/тролейбусі для можливості розрахунку готівкою по тих же тарифах і можливість спекуляцій відразу б відпала + в рази виросли б доходи підприємств. Готівка - це те чого недоотримують підприємства, так чому ж власними діями чиновники відганяють гроші, замість того щоб задіяти всі методи надходження коштів? Це нормально?
Hello Показати IP 3 Березня 2021 19:33
Замініть маршрутки новими тролейбусами. Почніть вже зараз!
Вася до Hello Показати IP 4 Березня 2021 06:30
Почитайте останні два абзаци. Виявляється, проїзд у тролейбусі має бути 11 грн...
Правдоруб Показати IP 3 Березня 2021 21:36
Це порушення законодавства України. Національна валюта є єдиним можливим засобом платежу на території України який може в окремих випадках проводитись в електронній формі. На законодавчму рівні не існує зворотнього трактування!
Земляк до Правдоруб Показати IP 4 Березня 2021 08:37
Має бути фіскальне підтвердження тобто квиток якщо готівкою. 04/04/2021 маршрут 25 по при обурення пасажирів водій готівку всеодно бере. !!!!!!
До правдоруба до Правдоруб Показати IP 4 Березня 2021 09:04
Що викурите? Ваш в маршутках шо євро чи доларами заставляють платити? Що готівкою що електронними грошими ви так і так платите в національні валюті! Незнаючи законів ви розказуєте про його порушення для початтку прочитайте закон ппро громадській транспорт де вказано що у разі провадження валіідаторів діє лише електронний квиток і право на визначення способу оплати покладено на місцеві органи влади! Це ви порушуєте закон і даєте хабар водію!
дядя Показати IP 3 Березня 2021 23:01
скажи, що 11 грн. це, коли порахувати тих пасажирів, що реально платять...хоча їде значно більше людей, враховуючи пільговиків. вииии повинні платити за них з бюджетних коштів. бо смішно виглядає: маршрутки по 6грн і вигідно, а електротрактори по 11 грн!
Земляк Показати IP 4 Березня 2021 08:39
Опечатка: 04/03/2021 маршрут 25 по при обурення пасажирів водій готівку всеодно бере.
Лучанин Показати IP 4 Березня 2021 08:56
Для чого придумувати щось нове, коли є вже робочі моделі. В тому ж Києві є одноразові квитки в автобусах і тролейбусах які можна купити у водія, на рівні зі смарткартами. І квитки стоять на всі види транспорту 8грн, а при оплаті через смарткарт 6.5 грн. Зручно і спонукає користуватись картою. Тільки контролери там можуть за поїздку 2 раза зайти на перевірку.
Земляк до Лучанин Показати IP 4 Березня 2021 11:02
Де в Луцьку контролери в маршрутках? Тому і бардак з оплатою. 04/03/2021 маршрут 25 по при обурення пасажирів водій готівку всеодно бере.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus