USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Угорщина не припинятиме видачу віз росіянам і проти посилення санкцій щодо РФ, – Сійярто

24 Серпня 2022 15:52
Угорщина не планує запроваджувати візові обмеження для росіян чи ускладнювати процедуру видачі віз, а також виступає проти запровадження енергетичних санкцій проти РФ.

Про це повідомив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто після зустрічі з естонським колегою Урмасом Рейнсалу, передає Суспільне.

«Ми говорили про пропозицію, яка посилила б практику видачі європейських віз громадянам Росії. Тут ми солідарні з позицією канцлера Німеччини і не плануємо вводити будь-які посилення або обмеження», – написав він.

Сійярто також зазначив, що уряд Угорщини проти посилення санкцій проти РФ.

«Уряд Естонії ініціює ще один пакет санкцій, тож я заявив, що ми навіть не хочемо обговорювати енергетичні санкції... Енергетичні санкції більше зашкодять Європі, ніж Росії, тому їх посилення буде суперечити здоровому глузду», – заявив він.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що не поділяє ідею повністю припинити видачу віз для громадян Росії, оскільки агресія РФ проти України – «це війна Путіна». У відповідь на це міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба нагадав, що війну на території України веде не Путін, а тисячі російських солдатів.

У Польщі і Литві розкритикували Шольца за позицію щодо заборони видачі віз росіянам.

Нагадаємо, 17 серпня стало відомо, що Уряд Данії розгляне питання запровадження обмежень на видачу туристичних віз для громадян Росії. Про це заявив міністр закордонних справ королівства Єппе Кофод

16 серпня стало відомо, що Уряд Фінляндії планує скоротити кількість туристичних віз для в’їзду на територію Шенгенської зони, які видаватимуть громадянам Росії, до 10% від поточного рівня. Окрім того, вартість візи для громадян РФ може зрости із 35 до 80 євро.

10 серпня міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський заявив, що вкотре підтримує повну заборону на видачу шенгенських віз для громадян Росії та заявив, що в умовах війни РФ проти України «не може бути й мови про звичайний туризм російських громадян». (Чеська республіка припинила видачу шенгенських віз росіянам ще 25 лютого).

Міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу заявив, що уряд Естонії вирішив обмежити в’їзд в країну для громадян Російської Федерації, які мають естонські шенгенські візи.

14 серпня стало відомо, що Польща працює над концепцією, яка дозволить відмовляти росіянам у видачі віз. Про це повідомив заступник міністра закордонних справ Пьотр Вавжик.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus