USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Лукашенко готовий віддати наказ про наступ, але боїться реакції суспільства, – експерт

20 Червня 2022 20:11
Путін давно думає дотиснути самопроголошеного президента Білорусі Лукашенка до того, щоб вторгнутися в Україну. Він пообіцяв очільнику Кремля Путіну приєднатися до «спецоперації», проте весь час відтягує цей момент.

Таку думку в інтерв’ю ТСН виказав заступник директора Центру армії, конверсії та роззброєння з міжнародних питань Михайло Самусь.

За його словами, для Лукашенка вступ у війну – критичний момент, від якого залежить його політичне і фізичне життя.

Читати ще: «Активність посилилась, але північ Волині – це болота»: мер Луцька про ймовірність вторгнення білорусів на територію області

«Більшість білорусів не хочуть цієї війни. Коли ми говоримо про росіян – ситуація інша. Ментально росіяни відрізняються від білорусів і українців. Частина білорусів дійсно тяжіє за радянськими часами, але більшість не хотіли б брати в цьому участь. Активна частина суспільства проти розвитку таких подій і якщо Лукашенко накаже перетнути кордон та почати бойові дії – може настати зворотній ефект, коли українські військові почнуть наступати», – наголосив Михайло Самусь.

Читати ще: ЗС Білорусі продовжують виконувати маневри біля кордону з Україною, – 100 Окрема Бригада ТрО Волині

Він також додав, що початок бойових дій з боку Білорусі може поновити бунт в самій державі і тоді Лукашенко знову опиниться під загрозою знищення його режиму.

Як ми писали, голова Офісу Президента Андрій Єрмак вважає, що наразі можливість участі в повномасштабній війні проти України ще й білоруських військ є малоймовірною.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus