USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Указку поміняв на зброю: волинський педагог наближає Перемогу в лавах Князівської бригади

3 Жовтня 2022 09:10
Ми хочемо сіяти хліб і навчати дітей. Та аби хліб мав шанс дозріти, а діти вчилися під мирним небом, без страху за своє життя і без виття сирен, ми мусимо звільнити українські землі, здобути Перемогу.

Розуміння цього прийшло до Сергія, викладача спеціальних дисциплін (експлуатація та ремонт машин і обладнання агропромислового виробництва) Володимирського агротехнічного коледжу 24 лютого, з прильотом перших російських ракет, що вдарили по містах і селах України, йдеться на сторінці 14-ї ОМБР у Facebook.

З 4 березня Сергій – військовослужбовець Князівської бригади. До своїх двох вищих освіт, педагогічної й технічної, та до 13-річного викладацького стажу воїн додав посаду командира відділення регламенту та ремонту бойової техніки ремонтно-відновлювального батальйону нашої бригади.

«Двигуни, ходова, гайки, інструменти – з чим мав справу під час викладання, з цим працюю і сьогодні. Роблю те, що вмію і люблю, – зізнається Сергій. – Звичайно, в ремонті військової техніки є певні особливості. Тому охоче вчуся і перебираю досвід у тих, хто ремонтує бойові машини багато років».

Читати ще: «Війні ще далеко до закінчення». Як батальйон «Луцьк» вчив цивільних вправлятися зі зброєю та керувати дронами. Репортаж

Віднедавна у Сергія та його побратимів значно побільшало роботи – відновлюють та ремонтуються трофейну техніку, яку бригада відбила під час успішного контрнаступу на Харківщині, і ту, яку росіяни покинули, тікаючи.

«Всю трофейну техніку передусім перевіряють сапери – чи не замінована. А вже після цього справа за нами. Обстежуємо, перевіряємо стан, визначаємо ушкодження і беремося до роботи. Ті машини, які підлягають ремонту, невдовзі стають у стрій і працюють на наші підрозділи, знищують нашого ворога – своїх колишніх господарів. Окремі ж машини, які відновленню вже не підлягають, стають «донорами» запчастин. Загалом же можу сказати, що ставлення до техніки у ворога невміле і недбале. Я їм і поламаного воза не довірив би», – сміється співрозмовник.
«Намагаємося працювати не тільки якісно, а й максимально швидко, – додає. – Якщо треба зробити машину терміново, значить, будемо працювати всю ніч. Найкраща мотивація для цього – розуміння, що ця машина може врятувати життя нашим бійцям, змінити хід війни й допомогти здобути Перемогу».

За майже сім місяців війни, каже Сергій, по-справжньому зріднився з армійським колективом. І ще краще пізнав свою справу: те, чого не знав, довідався і закріпив знання.
«А головне те, що кожен із нас знає, для чого він тут, і яке значення має наша робота для досягнення нашої спільної мети», – каже воїн.

Процес відновлення техніки в рембаті триває зранку до темної ночі. Попри це, Сергій знаходить час спілкуватися зі своїми студентами, і завжди в розмові з кожним із них наголошує: Україна переможе.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus