USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Україна готує нові списки для обміну полоненими

13 Вересня 2019 11:25
Президент України Володимир Зеленський повідомив, що наразі готуються списки полонених і очікується наступний етап обміну.

Про це він заявив під час виступу на 16-ій щорічній зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES), повідомляє Укрінформ.

«2 вересня у нас була зустріч у «нормандському форматі» представників чотирьох країн, обговорювався весь порядок дій щодо припинення війни, повернення полонених. Зараз ми говоримо про інший етап, після наших політв’язнів, наших хлопців, після моряків. Зараз ми готуємо інші списки і чекаємо на наступний етап обміну. Про це ми теж будемо домовлятися і в Мінську, і Нормандському процесі», – сказав Зеленський.

За його словами, що стосується розведення військ – це дуже чутлива тема.

«Ми розвели війська в Станиці Луганській, там немає стрільби, там ми почали будувати міст. Це з гуманітарної точки зору дуже правильно. Наступний етап, згідно з Мінськими домовленостями, у нас розведення в Петрівське і Золоте. Я думаю, що ми прийдемо до рішення цього питання у найближчі тижні», – сказав Зеленський.

Також він повідомив, що до кінця вересня очікується зустріч у «нормандському форматі» лідерів чотирьох країн.

«Звертаємося до наших західних партнерів, і до кінця вересня чекаємо на цю зустріч. Я думаю, що вона обов’язково відбудеться, тягнути немає куди, тому що щодня гинуть наші хлопці», – сказав президент.

Нагадаємо, що 7 вересня відбувся обмін утримуваними особами між Україною та РФ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus