USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Ще один міф про російську армію розвінчано: чим воює убогий агресор

7 Березня 2022 23:00
На наших очах «непереможна» російська армія зазнає поразки. Як виявилося, жодних суттєвих переваг, окрім кількості та погроз ядерною зброєю, в окупанта фактично нема. Свідченням цього є елементарний аналіз техніки, яку знищили захисники України.

Не будемо зайвий раз говорити про провал тактичного плану росіян блискавично захопити нашу державу. Збройні сили України миттєво дали рішучу відсіч і почали наносити контрудари. Разом з ними почало з’являтися багато знищеної ворожої техніки. І як виявилося, реальність дуже відрізняється від кремлівської пропаганди, яка вихваляла «непереможність найновіших зразків ВПК».
Отже, чим воюють росіяни?

Основу авіапарку агресора становлять не найновіші, однак перевірені часом МіГ-29, Су-35, Су-30СМ, Су-25. Техніка у вмілих руках небезпечна, проте не за таких умов, як нині. Окупанти пересвідчуються у цьому під час зустрічей у небі з уже славнозвісним «Привидом Києва». Ас, який літає на МіГ-29, збив вже 21 ворожий літак. Чому ж у нього все вдається, а у росіян – ні? Відповідь проста: за певними джерелами, пілот має колосальний бойовий досвід, добре знає особливості ландшафту, його підтримує щільна українська ППО, а найголовніше – він захищає рідну землю.
Є у росіян і гелікоптери. Це насамперед транспортно-бойові Мі-17, Мі-35, ударні Ка-52. Техніка досить повільна та вразлива, що й довели реальні бойові дії. Адже гелікоптери ефективні лише над територіями без активної ППО, а українські захисники мають на озброєнні модернізовані ПЗРК «Ігла» і добре відомі «Стінгери» та «GROMи».
Читати ще: Луцьк чинитиме запеклий опір: «Варта порядку» мобілізувала підрозділ на півтори тисячі бійців

Окремо варто сказати про бронетехніку. Це і танки Т-72Б (1985 року!) і Т-80 БВМ, БТР-70М, різноманітні БМП та БРДМ. Уся ця техніка радянського періоду,та хоч вона і модернізована, проте виявилася неготовою до героїчного опору наших воїнів. А ще – до ударів самонавідних Javelin’ів (які вважаються найкращими у світі) та не менш ефективними комплексами NLAW. І це не враховуючи сучасні вітчизняні розробки ПТРК «Стугна-П» та «Корсар».
Про успіхи ударних безпілотників «Байрактар» говорити навіть не доводиться. Фото та відео з наслідками повітряних ударів, завданих цією зброєю по російській техніці, красномовніші за слова.
Необхідно розвіяти міф і про ще один сумний «символ» російської агресії: реактивну систему залпового вогню (РСЗВ) БМ-21 «Град». На перший погляд, грізна зброя – насправді лише модернізована «Катюша» часів Другої світової. «Град» – це вантажівка «Урал» з напрямними трубками на платформі. У них – 40 реактивних снарядів калібру 122-мм. Вони зазвичай некеровані, окрім найновіших зразків, яких в окупанта немає. І найголовніше – максимальна дальність стрільби цими снарядами не перевищує 21 км. Від цього, звичайно, вони не є менш небезпечними, однак і перебільшувати їх потенціал не треба.
Читати ще: На Волині діють координаційний і комунікаційний центри. Функції, контакти

Окрема тема – сухпайки російських солдатів, або ІРХ (індивідуальні раціони харчування). Мабуть, усі бачили зображення зелених пакетів із «совєтською» зіркою, яку залишали відступаючи окупанти. Мало того, що термін придатності пайків закінчився у 2015 році! Всередині – жодної цілої консерви та цвілі сухарі…
Проте помилкою буде і недооцінка ворога.

У його арсеналі є й сучасні танки «Т-90», бронеавтомобілі «Тайфун» і «Тігр», бойові машини БМД-4, БТРи. Проте такої техніки відносно небагато. А перші дні війни показали, що від ударів протитанкових ракет горить вона також дуже добре. І коктейлями Молотова з нею можна ефективно боротися. А найголовніше – що її покидають нажахані окупанти, тікаючи від українських воїнів, і тоді вона стає трофейною!
І що ж залишається робити агресору? Насамперед, поширювати брехливу інформацію. А ще – використовувати ракетні удари. Вони не розрізняють цілей і влучають у дитсадки, будинки, церкви… Підступно і неприпустимо.
Але й з цими загрозами Україна справляється. Люди вчаться довіряти лише офіційним джерелам та не поширювати фейки. А солдати… Навіть у перші – найважчі дні – наші захисники збивали крилаті «Калібри». Нині ж за допомогою найновіших союзницьких систем перехоплення ми можемо ефективно зупиняти ще й хвалені російсько-білоруські «Іскандери».
Звичайно, зупинити вдається не все. Особливо, враховуючи зростання кількості обстрілів озвірілим нападником, який вже не розрізняє мирні цілі від військових.

Тому пам’ятаємо:

Не варто нехтувати сигналами про повітряну небезпеку!

Не лише армія робить усе, що залежить від неї, але й ми повинні виконувати свій обов’язок!

У кожній війні найголовніше не техніка, а незламний дух захисників!

Окупанти приречені на поразку, а ми – переможемо!

Олександр ДУРМАНЕНКО
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Довготелесий Показати IP 2 Березня 2022 21:53
Добре написано. Слава Україні! На Москву! Смерть москалям!
Володимир Показати IP 4 Березня 2022 15:27
МОЛОДЦІ, ТАК ДЕРЖАТИ. БИЙТЕ ВОРОГА, ПОКИ НЕ СТАНЕ НА КОЛІНА І НЕ СТАНЕ МОЛИТИ ПРО ПОЩАДУ. ЦЕ - ПІДЛА, СКАЖЕНА ТВАРИНА,ВІРИТИ ЇЙ, СЕБЕ ДУРИТИ.СМЕРТЬ ВОРОГАМ ! СЛАВА УКРАЇНІ !!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus