USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Україна і Польща погодили відкриття 4 нових КПП на кордоні

23 Жовтня 2017 08:15
Голова Верховної Ради України Андрій Парубій та маршалок польського Сейму Марек Кухцінський узгодили відкриття чотирьох нових пунктів пропуску на українсько-польському кордоні.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

"Ми сьогодні домовились, що наступним нашим етапом під час наступного приїзду будуть ще чотири пункти переходу через кордон - на Закарпатті, два на Львівщині і ще один перехід на Волині", - заявив Парубій 22 жовтня 2017 року під час візиту до Польщі.

За його словами, планується відкрити пункти пропуску Боберка-Смольник та Лопушанка-Міхновець у Львівській області, Адамчуки-Збережа на Волині та Лубня-Волосате на Закарпатті.

Раніше повідомлялося, що новий пункт пропуску, який з’єднає Волинь із Польщею планують відкрити вже у 2018 році.

Спікер українського парламенту разом із польським колегою оглянули ділянку кордону з боку Польщі, де планується збудувати пункт пропуску "Нижанковичі-Мальховіце". Як розповів Парубій, завершення будівництва цього переходу планується до 2020 року, однак нинішнім завданням є зробити це швидше. На будівництво цього пункту пропуску, за його словами, у бюджеті на наступний рік польське керівництво заклало 100 мільйонів злотих (більше 700 млн гривень).

Нині, за даними Державної прикордонної служби України, на українсько-польському кордоні діють 14 пунктів пропуску - вісім автомобільних і шість залізничних.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus