USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

Україна має докази, що плани РФ не обмежуються захопленням Донецької та Луганської областей, – Зеленський

8 Липня 2022 13:05
Президент Володимир Зеленський заявив, що Україні відомі плани російських окупантів.

Про це український лідер розповів в інтерв’ю американському телеканалу СNN, передає ТСН.

Зеленський наголосив, що є докази, що це не лише захоплення Луганської і Донецької областей.

«Їхні плани зрозумілі – ми знаходили мапи у збитих льотчиків, їхні цілі, ми знаходили цілі у їхніх військових, також були полонені військові, які казали, що їм давали накази захопити за 2-3 дні Київ, знущатися з людей, як вони хочуть, стріляти по цивільних і обов’язково по цивільних будівлях, щоб люди боялися, почила бігти, бо це все розхитує ситуацію. Тому що їм в державі потрібен хаос. Вони захоплювали столицю, все це робили в середині нашої держави, ДРГ-угруповання працювали у великій кількості», – зазначивПрезидент України.

Зеленський також додав, що, попри заяви російської сторони про обстріл лише військових об’єктів, РФ гатила по житлових будинках.

«Стріляли вони і з території окупованого Донбасу по нам ракетами, і з моря – Каспійського регіону та Криму, і з території Білорусі. Усе, що вони говорили, що ми не стріляємо – все це відбулось. Вони стріляли по житлових будинках», – зауважив український лідер.

Зеленський наголосив, щосьогодні основні зусилля російські окупанти зосередили на сході, однак у РФ не відмовилися від планів повного захоплення України.

«Вони (росіяни, – ред.)не відмовилися від спроб просуватися далі, ми їх витіснили, вони відійшли. Але я вважаю, що вцілому Росія не відмовилася від окупації нашої держави і не відмовляється багато-багато років. Це їхні плани. Вони завжди окуповували нашу державу. Спочатку політично, потім це був Крим, потім Донбас, а тепер – повномасштабне вторгнення. Ми абсолютно в цьому впевнені», – зазначив Президент.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
здивований Показати IP 8 Липня 2022 14:19
Ти ж казав; що кацапи тоже люди и не хотят воевать... це все нагнітають..і до шашликів готувався..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus