USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Україна отримала $2,1 млрд першого траншу від МВФ

12 Червня 2020 16:35
12 червня Україна повністю отримала $ 2,1 млрд першого траншу від Міжнародного валютного фонду. Україна отримала перший транш у сумі $ 2,1 млрд від Міжнародного валютного фонду за програмою stand-by.

Про це в Twitter повідомив глава Національного банку України Яків Смолій, передає Новое время.

«Україна щойно повністю отримала $ 2,1 млрд першого траншу від МВФ. Чи знали ви, що кошти надходять не безпосередньо від МВФ, а від країн-членів Фонду? З учорашнього дня кошти надходили частинами в доларах, євро, ієнах, фунтах і юанях – валютах, що входять в SDR. Зараз процес завершений», – написав Смолій.

Глава НБУ додав, що кошти МВФ, потрапивши до держбюджету, допоможуть державі в подоланні наслідків пандемії коронавірусу і забезпеченні макрофінансової стабільності. За словами Смолія, перший транш від МВФ разом з надходженням пов’язаної фінансової допомоги від ЄС збільшив міжнародні резерви України до $ 28,7 млрд.

Нагадаємо, що МВФ затвердив нову 18-місячну програму stand by для України в ніч на 10 червня по Києву. Згідно з меморандумом з МВФ, після виділення першого траншу на $ 2,1 млрд заплановано чотири перегляду програми – за підсумками червня, вересня і грудня цього року, а також червня 2021 року. Заради цієї позики українська влада пішла на багато – відкрила ринок землі й запустила «антиколомойський» закон.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
громадянин України Показати IP 12 Червня 2020 16:51
Кожна влада бере кредити, не може без них. Залазить в борги і йде на виконання кабальних умов МВФ. Нічого доброго не буде з тим МВФ, будемо рабами, а нам казатимуть, що це демократія!!! Робочих місць реальних не створюють, бізнес душать податками та гаїздами, щоб давали хабарі, навіть якщо ти працюєш прозозо, наскільки це можливо!!!!
Ирина до громадянин України Показати IP 12 Червня 2020 20:53
Одно уточнение: МВФ не выдвигает никаких кабальных условий. Знаете как происходят переговоры? МВФ даёт точечные условия, напр., сократить дефицит Пенс.фонда и их не интересует каким образом Украина это сделает, хоть повышайте возраст выхода на пенсию в 100 лет, хоть отмените пенсию вообще. На эти условия украинская сторона придумывает способы выполнения. Конкретно за Пенс.фонд: при Яныке придумали повысить возраст выхода на пенсию для женщин на 5 лет и отменили льготный выход для некоторых специальностей, но самое паршивое, что изменили сам расчёт пенсии (об этом почти никто не говорит), в результате у всех вновь выходящих пенсии уменьшились. При Гройсмане сделали немного хитрее, я считаю, что более справедливо, отсекли от выхода на пенсию людей, у которых нет определённого стажа.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus