USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Україна перейде в контрнаступ навесні: у ГУР назвали стратегічні цілі

26 Лютого 2023 11:55
Українська армія буде готова перейти в наступ навесні. Конкретний момент залежить у тому числі й від поставок західної зброї.

Про це заявив заступник начальника Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький, передає DW. За його словами, однією зі стратегічних цілей українського наступу буде спроба «вбити клин в російський фронт на півдні – між Кримом і материковою частиною Росії».

Скібіцький допускає, що Україна завдаватиме ударів по складах боєприпасів на території Росії, в тому числі, у Бєлгородській області. «Звідти стартують атаки на Україну. Це становить загрозу, наприклад, для Харкова», – сказав він.

Заступник голови ГУР додав, що метою очікуваного контрнаступу є звільнення всіх окупованих територій України, в тому числі – Криму.

«Ми зупинимося тільки тоді, коли відновимо країну в межах 1991 року», – підкреслив Скібіцький.

Станом на суботу, 25 лютого, російські війська окупували 1877 українських населених пунктів. За словами Президента Володимира Зеленського, щохвилини загарбники працюють над збільшенням кількості окупованих міст і сіл України.

За оцінками аналітиків ISW, Україна має потенціал відновити ініціативу на полі бою у 2023 році за умови достатньої та своєчасної підтримки з боку країн-союзників. РФ не має великих незадіяних боєздатних резервів, які можна було б розгорнути і змінити хід війни на свою користь.

Тим часом у Генштабі ЗСУ зазначили, що російські окупанти посилюють оборону Криму, зокрема, будують фортифікаційні споруди. Розвідка продовжує фіксувати поповнення Кримського угруповання ворог.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Експерт Показати IP 26 Лютого 2023 12:39
В липні. Лютий-Березень: широкомасштабне відловлювання ухилянтів на вулиці та роботі, постановка на облік. Березень-травень: навчання. Травень-червень ротація на утримання позицій. Паралельно професійна частина армії відпочиває місяць. Липень: салаги сидять в окопі, утримуючи тил, розміновують нові рубежі, тим часом відпочилі профі рвуть кацапню. 21 липня: Корчинський очолює перехідний уряд в так званому Придністров'ї. 24 Серпня: Залужний в Керчі проводить прес-конференцію. 14 Жовтня: Зеленський проводить прес-конференцію у Москві. 15 Жовтня: Порошенко проводить прес-конференцію в Мінську й укладаються нові Мінські угоди, якими врегульовується правовий режим на декацапізованих територіях Білорусі та частини РФ. Тимчасово виконувати обов'язки Президента будуть відповідно Олексій Арестович та Олександр Невзоров. 21 Листопада на засіданні ООН буде розглядатись резолюція щодо створення й програми дій міжнародної коаліції допомоги та визволення від кацапського гніту народів на решті території колишньої РФ, що де-факто залишилась під контролем кремлядей після українського контрнаступу.
Хз до Експерт Показати IP 26 Лютого 2023 16:24
Де можна купити збірник Ваших казок ?
Спеціаліст Показати IP 26 Лютого 2023 16:25
Ви всі здивуєтесь від місця і дати контрнаступу
Анонім до Спеціаліст Показати IP 26 Лютого 2023 17:44
Ви, напевно, теж :)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus