USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Україна потребує професіоналів»: випускники Волинського медінституту отримали дипломи

29 Червня 2022 14:38
Понад 150 випускникам Волинського медичного інституту вручили дипломи, які засвідчили, що вони завершили навчання та невдовзі зможуть розпочати роботу у закладах охорони здоров’я не лише Волині, а й усієї України.

Щоб привітати випускників з завершенням навчання та отриманням дипломів на урочистість завітали батьки, рідні, друзі. Під час заходу також не забули ушанувати хвилиною мовчання усіх героїв, які віддали свої життя за свободу України під час війни з російським загарбником.
Як зазначила в.о. ректора Волинського медичного інституту Тетяна Пастрик, цього року навчальний заклад закінчило 167 студентів, серед яких 20 бакалаврів. Вона наголосила, що і пандемія, і війна показали, що сьогодні професія медика є надзвичайно потрібною.

«Спілкуючись з нашими хлопцями, які на передовій, ми розуміємо, що маємо розвиватися, і медицина не має стояти на місці. Сьогодні Україна потребує професіоналів, адже вони відбудовуватимуть нашу країну. Ми сподіваємося, що наші студенти стануть професіоналами, які заповнять сферу охорони здоров’я», – зазначила в.о. ректора.
Читати ще: «Це була своєрідна революція», – в.о. ректора Волинського медінституту Тетяна Пастрик про досягнення вишу, престиж професії й вступну кампанію в умовах війни

Також вона звернулася до випускників, побажавши їм успішної професійної дороги: «Від сьогодні у вас наступає новий етап життя, під час якого ви будете крокувати самостійно. Ми, ваші наставники, будемо тішитись і радіти вашим успіхам. Сьогодні ми живемо у трагічний та болісний час, але перемога не за горами. Професія медичної сестри набуває все більшої значущості. Тепер я можу звернутися до вас, як до колег. Ви обрали професію, завдяки якій ви зможете допомагати людям. Пам’ятайте, чому ми вас навчали, але не забувайте про розвиток».
Очільниця закладу подякувала за плідну співпрацю Волинській обласній раді, військовій адміністрації та особливу вдячність висловила народному депутату Ігорю Палиці, який, з її слів, не є медиком за освітою, але вкладає дуже багато у розвиток сфери охорони здоров’я на Волині. Окрім того, з початку війни інститут спрацює з громадськими організаціями «Європейський вектор Волині» та «Меценати для солдата», спільно з якими реалізовують проєкти з формування аптечок та працюють з тимчасово переміщеними особами.
Читати ще: Студенти і викладачі Волинського медінституту виготовляють мазі, комплектують аптечки та плетуть сітки для бійців

Своєю чергою, заступник голови Волинської обласної ради Григорій Пустовіт відзначив, що жоден українець не може стояти осторонь війни, адже сьогодні це питання життя і смерті, майбутнього України та українського народу.

«Сьогодні хлопці гинуть заради України, майбутнього українського народу, щоб кожен з вас міг реалізувати себе. Ви обрали дуже важливу професію – медична сестра. Ви допомагатимете людям стати на ноги, допомагатимете відчути людині, що у боротьбі з хворобою, вона не одна. Я бажаю вам успіхів, адже ваш успіх на цій ниві – це збереження життя та здоров’я інших людей», – наголосив Григорій Пустовіт.
Після привітань випускники Волинського інституту отримали омріяні дипломи та вже невдовзі допомагатимуть пацієнтам у закладах охорони здоров’я.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus