USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

Україна та Ізраїль підписали Угоду про зону вільної торгівлі

22 Січня 2019 10:14
Уряди України та Ізраїлю підписали Угоду про зону вільної торгівлі між країнами. Процедура підписання відбулася в Єрусалимі в понеділок, 21 січня, під час офіційного візиту президента України Петра Порошенка до Держави Ізраїль, пише ZN.

З українського боку підпис під документом поставив перший віце-прем’єр-міністр – міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів. Він уточнив, що з моменту набуття чинності Угоди ізраїльскі ввізні мита для 80% українських промислових товарів буде скасовано. Україна, своєю чергою, скасує 70% ввізних мит на промислову продукцію з Ізраїлю. За словами віце-прем’єра, це створить нові можливості для модернізації української промисловості і сприятиме високотехнологічному імпорту.

Також Угода передбачає створення умов для збільшення обсягів ізраїльських інвестицій в промисловість, сільське господарство, IT та інші галузі української економіки.

Кубів висловив упевненість, що завдяки Угоді про ЗВТ буде сформований «новий трикутник вільної торгівлі Україна-ЄС-Ізраїль».

«Очікуємо розширення українсько-ізраїльського співробітництва в галузі транспортного машинобудування, авіаційної сфери і автомобілебудування», – йдеться в повідомленні, опублікованому на офіційній сторінці віце-прем’єра у Facebook ввечері в понеділок, 21 січня.

Нагадаємо, що 20 липня минулого року під час візиту міністра закордонних справ України Павла Клімкіна до Ізраїлю з вищим керівництвом країни на політичному рівні були узгоджені всі пункти Угоди про зону вільної торгівлі між Україною та Ізраїлем, переговори щодо якої тривали майже шість років. Положення документа схвалили в рамках засідання Спільної українсько-ізраїльської комісії з питань торгівлі та економічного співробітництва.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus