USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

Україна – територія свободи: у Луцьку відзначали річницю Революції Гідності

21 Листопада 2019 17:52
Людей, які віддали свої життя за Україну під час Революції Гідності вшановували лучани.

Пам’ятні заходи «З Україною в серці» до Дня Гідності та Свободи відбулися 21 листопада у Палаці культури міста Луцька.

Присутнім нагадали, що боротьба українських громадян за свої права, що одержала назву «Євромайдан», а згодом «Революція Гідності» була наймасштабнішою подією в новітній історії України.

Україна – території гідності і свободи. Такими нас зробила не одна, а дві революції – Майдан 2004 року, який був святом свободи та Революція Гідності 2013-2014 років, що був надзвичайно важким іспитом для країни, під час якого народ продемонстрував свої європейськість та гідність, прагнення до свободи. 21 листопада 2013 року півтори тисячі людей вийшли на площу на знак протесту проти того, що проросійський президент Віктор Янукович відмовився підписувати документ, до якого держава йшла роками – Угоду про Асоціацію України та ЄС. Згодом жорстокий розгін силовиками студентів вивів на вулиці тисячі громадян, обурених узурпацією влади, політикою русифікації, корупцією та зближенням з Росією. Найдраматичнішими днями Революції Гідності стали 18-20 лютого, коли від куль снайперів полягли десятки учасників революції.

Розпочали заходи з виконання Державного гімну України. Хвилиною мовчання та покладанням квітів вшановували усіх полеглих за Україну. Під час концерту лунали, окрім класичних патріотичних пісень та рядків поезій великого Тараса Шевченка, сучасні композиції, а під звуки величного гімну української армії «Зродились ми великої години» на сцені постали незабутні образи Героїв Небесної Сотні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
правДива Показати IP 21 Листопада 2019 19:13
Знову все перетворилось у буденне, бюрократичне... На заходи зганяють держслужбовців з ОДА по 2 людини з відділу або кабінету... Кому це потрібне, для кого?! Що за країна... ?! Більшість тих хто був на Майдані зараз у пошуках кращої долі по Європі роз'їзджає, хтось у окопах на Сході, а дехто продовжує у провладних кабінетах країну грабувати! Здобули, відстояли, гідність...
коментар Показати IP 21 Листопада 2019 19:27
слово революція - переклад державний переворот. Що св'яткуєте? Державний переворот гідності - не звучить. Про яку свободу і від чого, кого говорите? Переворот гідності що дав Україні? Рівень життя найнижчий за всю незалежність, шалений ріст корупції, як колись говорив "астролог" Глоба - "політ над прірвою" продовжується. Більше 28 років - оце так прірва!!!!!
ще не зовсім свідоми Показати IP 21 Листопада 2019 20:19
Те, що шапокрад та його "воровськое" оточення у 2013 та подальші роки довели б України у статус держави"нуль-фаза", відомо. Але які нікчеми прийшли на заміну єнакіївському злодію?
Cаша до ще не зовсім свідоми Показати IP 22 Листопада 2019 08:15
Те , що могло б бути чи могло б статися ми не знаємо. А от те що отримали за останні 6 років, і до чого довели країну ті, хто прийшов на крові до влади , ми бачимо наяву.
1 Показати IP 21 Листопада 2019 21:16
Парії, що вам знати мерзенним мрійникам о шмат гнилої ковбаси . У 2013 р українці показали на весь світ ,що мають свою Гідність , потім підтвердили це на війні не давши утворитись недоросії. Коли вони вмирали , ставали каліками , ви сиділи як воші в загашніку , а потім помстились та обрали свого Наполеона какая разніца , і не лоха. Ви плюнили їм в обличчя і на могили , чекайте тепер гарного життя та 100 млрд доларів кожному від Росії.
2 до 1 Показати IP 21 Листопада 2019 22:27
Чим закусували? :)
1 до 1 Показати IP 21 Листопада 2019 22:30
Зараз країна сміху, а через трохи країна сліз. Але гірше не буде ...
Анонім Показати IP 22 Листопада 2019 07:13
День 21 ноября стал для Украины по-настоящему проклятым днём. Любому объективному человеку очевидно: сделав выбор между Януковичем и Ющенко в пользу последнего, страна поменяла шило на мыло. Выбрав Порошенко вместо Януковича, Украина поменяла мыло на вшей…

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus