USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Україна вводить бустерну дозу для всіх вакцинованих проти COVID-19

6 Січня 2022 13:42
Міністерство охорони здоров’я погодило бустерне щеплення для всіх категорій населення від 18 років.

Про це повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

«Підписав наказ Міністерства охорони здоров’я України про введення бустерної дози вакцини проти COVID-19 для всіх вакцинованих віком від 18 років, незалежно від того, якою вакциною вони щепилися», – йдеться у повідомленні.

За словами Ляшко, бустерна доза має посилити ефективність вакцини та дати кращий захист від нового штаму коронавіруса «Омікрон».

За його словами, перевагою під час бустерної ін’єкції буде Moderna або Pfizer незалежно від того, якою вакциною було зроблене раніше щеплення. Тим, хто отримав перші два щеплення вакциною CoronaVac від Sinovac Biotech, рекомендовано також вводити бустерну дозу вакциною Pfizer.

Віктор Ляшко уточнив, що бажаний період введення від 6 до 9 місяців із дати отримання другого щеплення проти COVID-19.

«За відсутності мРНК-вакцин бустерну дозу можна зробити іншою вакциною згідно з дозволеними в Україні схемами. Люди з ослабленим імунітетом, яким зараз вводять додаткову дозу вакцини проти COVID-19, теж зможуть отримати бустерну дозу, оптимальний період введення від 3 до 6 місяців після додаткової», – написав міністр охорони здоров’я.

Зауважується, що після введення бустерної дози можна буде отримати новий COVID-сертифікат, який діятиме 270 діб з дати її введення. Згенерувати його можна буде в «Дії» орієнтовно наприкінці січня 2022 року. До того часу буде чинним сертифікат за попередню повну вакцинацію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
ВІРУС Показати IP 6 Січня 2022 15:28
ВЖЕ ЧЕРГА ВИШИКУВАЛАСЯ БІЛЯ ДРАМТЕАТРУ,ПЕРЕД СВ'ЯТВЕЧОРОМ....
ОДІН. Показати IP 6 Січня 2022 15:29
А ЦЕЙ ПАМОРОК ЛЯШКО ВЖЕ ВЛУПИВСЯ?
Здоровий_глузд Показати IP 6 Січня 2022 15:55
Товарісч з IP - 37.73.76.199, (Он же ВІРУС, он же ОДІН) - Вам не надоїло спамити? Чи Вас просто "Спутніком-V" в РФ вкололи і такі побічні ефекти ?
Ха до Здоровий_глузд Показати IP 6 Січня 2022 16:18
Буде тобі скоро глузд. Глуздові ватагами ходять :)
Кислотник Показати IP 6 Січня 2022 19:03
В дитинстві вчили, що не можна колотись, бо раз спробував і не зупинишся. Самий прикольний аргумент, який я не раз чув: "Ну вже ж два рази вколовся, то вже й третій хай буде". Ера наркоманів

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus