USD 39.85 40.24
  • USD 39.85 40.24
  • EUR 40.00 40.20
  • PLN 9.95 10.20

МЗС України висловило протест послу Грузії через стан здоров'я Саакашвілі

4 Липня 2023 14:23
На виконання доручення Президента України Володимира Зеленського до Міністерства закордонних справ України було викликано посла Грузії в Україні Георгія Закарашвілі. Йому було висловлено рішучий протест у зв’язку із суттєвим погіршенням стану ув’язненого в Грузії громадянина України Міхеіла Саакашвілі.

Про це повідомили в пресслужбі МЗС України.

Грузинському дипломату було наголошено, що таке ставлення до Міхеіла Саакашвілі є абсолютно неприйнятним. Грузинська влада має припинити знущання над громадянином України.

У зв’язку з цим послу Грузії в Україні Георгію Закарашвілі було запропоновано повернутися до Тбілісі для проведення консультацій задля пошуку шляхів вирішення ситуації, що склалася.

Українська сторона наголосила на готовності невідкладно обговорити питання перевезення Міхеіла Саакашвілі до України для лікування та догляду.

Як повідомляли, громадянина України Міхеіла Саакашвілі затримали в Грузії 1 жовтня 2021 року після того, як він приїхав на батьківщину по восьмирічній відсутності. Йому висунуто обвинувачення в незаконному перетині кордону, який, за даними слідства, він здійснив 28 вересня, коли таємно прибув у грузинський порт Поті з України на судні, що перевозило вантажівку з молочною продукцією.

Стаття за незаконний перетин кордону передбачає до п'яти років позбавлення волі. Саакашвілі голодував 50 днів у в'язниці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus