USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Україна – сьома за рівнем комп'ютерного піратства

18 Травня 2011 12:46
Україна опинилася десятці країн з найвищим рівнем комп’ютерного піратства.
У списку цих країн вона займає сьому позицію. Про це пише Корреспондент.net із посиланням на компанію Noblet Media CIS, що наводить результати щорічного Глобального дослідження піратства за 2010 рік.
За оцінкою Асоціації виробників програмного забезпечення (BSA), комерційна вартість неліцензійного програмного забезпечення, встановленого на персональні комп'ютери в нашій країні, досягла рекордних 571 мільйонів доларів.
«Незважаючи на величезну роботу, яку проводять BSA і її члени в Україні, рівень піратства продовжує зростати. А це завдає великої матеріальної шкоди українській економіці і державному бюджету», – каже керівник департаменту із захисту інтелектуальної власності «Майкрософт Україна» Юрій Омельченко.
За його словами, скорочення рівня піратства на 10% за чотири роки принесло б українській економіці 586 мільйонів доларів США і дозволило б створити близько дві тисячі високооплачуваних робочих місць.
Україна потрапила до списку країн, де рівень піратства перевищив 62%. Середній рівень піратства у світі складає 42%, а всього протягом 2010 року комп'ютерне піратство завдало шкоди розробці програмного забезпечення на 59 мільярдів доларів.
За словами авторів дослідження, основна проблема комп'ютерного піратства зосереджена в країнах з економікою, що розвивається. Саме вони сьогодні купують більше половини вироблених у світі персональних комп'ютерів, тоді як більшість користувачів у цих країнах не розуміють різниці між ліцензійним і піратським програмним забезпеченням.
Для порівняння: рівень піратства в Китаї – 78%, в Росії – 65%, в Польщі – 54%, в Угорщині – 41%.
«Це дослідження демонструє, що піратство продовжує становити серйозну загрозу для глобальної економіки, однак люди чітко розуміють цінність інтелектуальної власності і її роль у забезпеченні економічного зростання», – зауважив президент і виконавчий директор BSA Роберт Холліман.
Він зазначив, що крадіжка програмного забезпечення продовжує гальмувати інновації у сфері інформаційних технологій, створення робочих місць та економічне зростання в усьому світі.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Лучанин Показати IP 18 Травня 2011 21:29
"Він зазначив, що крадіжка програмного забезпечення продовжує гальмувати інновації у сфері інформаційних технологій, створення робочих місць та економічне зростання в усьому світі. " - так, це правда. Гроші для розробки нового програмного забезпечення не поступають, а це можливо лише через його продаж. Але от інше висловлювання: "скорочення рівня піратства на 10% за чотири роки принесло б українській економіці 586 мільйонів доларів США і дозволило б створити близько дві тисячі високооплачуваних робочих місць" дуже хочеться прокоментувати. Дайте гроші на купівлю ПЗ і ми побоимо піратство. Якщо людям на їжу не вистачає, то про яке подолання піратства можна говорити?..
Олег Савчук Показати IP 18 Травня 2011 22:16
Мапазматичні доводи і чергове скиглення Макрософта. Невже одній з найбагатших корпорацій світу і того мало? Треба далі дерти "з країн, що розвиваються". Тут ще не сказано, скільки насправді софта в світі РОЗПОВСЮДЖУЄТЬСЯ українцями. Тут реальна цифра - ОГОГО, і місце явно ближче до першого. Потрібно виробникам софта надавати сервіс разом з продуктом, знижувати його ціну. А не заставляти хлопців в погонах бігати по підприємствах і підсажувати останні на щорічні хабарі.
Sid Vicious Показати IP 18 Травня 2011 22:38
"скорочення рівня піратства на 10% за чотири роки принесло б українській економіці 586 мільйонів доларів США і дозволило б створити близько дві тисячі високооплачуваних робочих місць" Варто також додати до цього вислову, що таке скорочення рівня піратства і збільшення надходжень до економіки вимило б з національного ринку півтора-два мільярди доларів на оплату програмних продуктів світових корпорацій, котрі боряться з піратством заради власних прибутків. Питання, якої шкоди завдало б національній економіці вимивання з ринку подібної суми коштів, яка наразі витрачається громадянами України (у більшості випадків) на споживання продуктів першої необхідності? Відтак, нехай вдавляться, але я краще буду займатися піратством...
ліберал Показати IP 18 Травня 2011 22:57
з яких це пір Майкрософт почав перейматися наповненням бюджету України..)) "скорочення рівня піратства на 10% за чотири роки принесло б українській економіці 586 мільйонів доларів США і дозволило б створити близько дві тисячі високооплачуваних робочих місць" ці цифра повна маніпуляція, оскільки наш збіднілий народ і так тратить майже усі кошти на товари першої необхідності, більшість з яких вітчизняні, на відміну від програмного забезпечення!
Bucaneer Показати IP 23 Червня 2011 06:53
Мля, окуєвші сцуки. Єпать їх всіх в рот цих борців за інтелектуальну власність. P.S. Якщо ex.ua стане платним взагалі буде триндець.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus