USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

Українська розвідка показала ексклюзивні кадри евакуації з Кабула

2 Вересня 2021 21:43
Українські спецпризначенці у Кабулі ризикували життям, аби знайти та безпечно забрати людей з евакуаційного списку.

Головне управління розвідки Міноборони показало ексклюзивні кадри з евакуаційної місії України, повідомляє Укрінформ.

«Для того, щоб знайти та безпечно забрати людей з евакуаційного списку, спецпризначенці ГУР пішки виходили за межі захищеного периметра аеропорту. На таке ризиковане рішення не наважувалася жодна з інших евакуаційних місій, бо зона за територією аеропорту вже знаходилася під контролем бойовиків «Талібану». Проте саме такий підхід дозволив в стислий період знайти та забрати максимально можливу кількість людей узгоджених на евакуацію», – зазначають у ГУР.

Як йдеться у повідомленні розвідки, у місії відзначились і українські пілоти, адже працювали в складних умовах та у постійній загрозі обстрілу під час злету.

Читати ще: «Українські солдати були для нас ангелами»: розповіли, як Україна евакуювала людей з Афганістану

«Евакуйовані люди були приголомшені тим, що українські спецпризначенці пішли на особистий ризик, щоб врятувати цивільне населення!» – заявляють у ГУР Міноборони.

Рятувальна операція здійснена співробітниками Головного управління розвідки МОУ за сприянням МЗС та при підтримці Офісу Президента України.
Серед евакуйованих були громадяни України та інших держав, в тому числі представники ООН, члени правозахисних організацій, співробітники видань Global Mail, USA today, Washington post, Stars and stipes та інші, а також люди, що співпрацювали із коаліційним контингентом.

Попри те що Україна не мала свого миротворчого контингенту в Афганістані, вона посіла восьме місце за кількістю евакуйованих людей серед Європейських країн – евакуйовано понад 700 осіб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus