USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Філія «ІДІЛ» взяла відповідальність за теракт у Кабулі. Байден наказав завдати удару у відповідь

27 Серпня 2021 08:44
«Філія» угруповання «Ісламська держава», що діє в Афганістані та в Пакистані (ISIS-K), взяла на себе відповідальність за вибухи у Кабулі 26 серпня. Президент США Джо Байден наказав завдати ударів по об’єктах терористів.

Про визнання відповідальності повідомляють журналіст NBC News Еван Кохльман та Reuters, пише Громадське.

ISIS-K заявили, що один із їхніх терористів потрапив до табору неподалік аеропорту Кабула і підірвався там. За їхніми словами, цілями нападу були перекладачі та співробітники американської армії.

Президент США Джо Байден у зверненні до нації 26 серпня назвав героями американських військових, які загинули внаслідок вибухів. Він також пообіцяв завдати ударів у відповідь по терористах.

«Ті, хто сьогодні здійснив напади, та ті, хто бажає Америці зла, – ми це не пробачимо. Будемо полювати і змусимо вас заплатити», – сказав президент.

Тож Байден наказав Пентагону розробити плани з завдавання ударів по керівництву та об’єктах ISIS-K. «Ми відповімо з силою та точністю у час та у місці, яке ми виберемо», – заявив він.

ISIS-K не є союзником «Талібану», під контролем якого наразі Афганістан. Таліби заявили Reuters, що декілька днів тому їхні бійці затримали в аеропорту терориста ІДІЛ, він нібито розповів їм про плани нападів. Після того «Талібан» порадив керівництву залишатися в безпеці та не влаштовувати зібрання у громадських місцях.

У Сполучених Штатах не виключають нові теракти, зокрема вибухи автівок тощо, щоб зірвати евакуацію людей.

26 серпня у Кабулі пролунало не менш ніж сім нових вибухів. Загинули щонайменше 103 людини. Серед загиблих 90 афганців і 13 американських військовослужбовців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 27 Серпня 2021 09:09
Страну, 20 лет боровшуюся в Афганистане с терроризмом, провожают террористическими актами. Символично.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus