USD 39.85 40.24
  • USD 39.85 40.24
  • EUR 40.00 40.20
  • PLN 9.95 10.20

Українці гинуть від інфаркту

22 Вересня 2011 12:56
Щорічно в Україні реєструється 50 тисяч випадків інфаркту міокарда – тільки у Києві, згідно з офіційною статистикою, вмирає 36% хворих.
Про це пише Дзеркало тижня.
Ця хвороба буквально викошує населення України. У загальній структурі смертності серцево-судинні захворювання займають 62%, з них більше половини припадає на частку інфаркту.

У той же час у зарубіжних країнах рівень смертності від гострого інфаркту не перевищує 5%. У Польщі за останні двадцять років летальність від цієї недуги скоротилася з 35% до 4%. Досягти такого успіху в охороні здоров'я полякам вдалося завдяки державній підтримці розвитку так званої інтервенційної кардіології.

Коронарне стентування у Польщі сьогодні проводиться майже 60 тисяч пацієнтів. В Україні робиться лише близько 800 таких операцій на рік.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Зоя Показати IP 22 Вересня 2011 15:41
Населення бідне, лікутися немає за що, більшість безробітних. Ото і вимирає тому, що вчасно до лікарів звернутися не може. Без грошей ніхто навіть і говорити в лікарні не хоче.Висновок один, треба змінити сталінізм і боротися за свої права
Лучанин до Зоя Показати IP 22 Вересня 2011 19:04
"Висновок один, треба змінити сталінізм і боротися за свої права" - не зрозуміло до чого тут сталінізм. Можливо, Ви мали на увазі "змінити на сталінізм", тоді дійсно, буде порядок і відповідно менше інфарктів. Зараз люди живуть в постійних стресах, їжа замість мінералів та вітамінів складається лише з отрути, неякісна вода, малорухомий спосіб життя, що і призводить до серцево-судинних захворювань. А лікування тут вже другорядне - подолання наслідків.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus