USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

УКРОП вимагає припинити скорочення медичних закладів у регіонах

26 Квітня 2018 18:18
Народні депутати від УКРОПу вимагають від уряду припинити закриття медичних установ до завершення процесу об’єднання територіальних громад. Про це йдеться в офіційному запиті, адресованому виконувачу обов’язків міністра охорони здоров’я Уляні Супрун.

Документ підготували народні депутати від «Українського об’єднання патріотів» Тарас Батенко, Віктор Шевченко, Ірина Констанкевич, Олександр Дубінін, Валентин Дідич та позафракційний нардеп Андрій Денисенко., йдеться на сайті УКРОПу.

«Уряду варто було б повністю завершити задекларовану реформу децентралізації, а потім переходити до оптимізації ліжко-місць та скорочення штату медпрацівників», – написав на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook голова УКРОПу Тарас Батенко.

Автори запиту зазначили, що за роки незалежності в Україні майже знищили мережу державних і комунальних медзакладів. Також практично зруйновано систему диспансерних установ, а більшість інфекційних лікарень перепрофільовано чи закрито. Усе це відбувається на тлі стрімкого поширення онкологічних і серцево-судинних хвороб, від яких щороку помирають сотні тисяч українців.

«Україна посідає перші місця за рівнем смертності не тільки дорослого населення, а й дітей. Криза системи охорони здоров’я й соціального захисту громадян набуває катастрофічних наслідків і вже загрожує національній безпеці», – наголосили автори запиту.

Автори звернення переконані, що рішення про скорочення чи оптимізацію медзакладів мають ухвалювати виключно місцеві ради, адже саме вони фінансують оплату комунальних послуг та утримання лікувальних установ.

«Статтею 184 Кримінального кодексу України передбачена відповідальність за незаконне скорочення мережі державних і комунальних закладів охорони здоров’я», – підкреслили в «Українському об’єднанні патріотів».

Автори звернення також послалися на статтю 49 Конституції України, яка прямо говорить про те, що існуюча кількість таких закладів не може бути скорочена.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus