USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Половина скорочених чиновників – на обліку волинських центрів зайнятості

21 Травня 2021 17:47
Значна частина працівників, які втратили роботу через впровадження адмінреформи, перебувають на обліку центрів зайнятості. У результаті в структурі вакансій та безробітних відчутний дисбаланс, оскільки ринок більше потребує фахівців робітничих професій, а на обліку перебуває чимало колишніх працівників райрад та райдержадміністрацій.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Волинської облради з питань охорони здоров’я та соціального захисту.

Директор Волинського обласного центру зайнятості Роман Романюк відзвітувався про виконання «Територіальної програми зайнятості населення Волинської області на період до 2020 року». З його слів, програму приймали у 2018 році в умовах економічної стабільності. Проте у 2020-му через коронакризу ситуація кардинально змінилася і зросла чисельність безробітних, натомість зменшилися надходження ЄСВ.

«Але в липні минулого року кількість безробітних почала зменшуватися і сьогодні на обліку перебувають 10 800 осіб, які отримують допомогу із безробіття. У базі вакансій обласного центру зайнятості дві тисячі позицій. Спостерігаємо дисбаланс у структурі вакансій та безробітних. На обліку кількісно переважають особи з вищою освітою та держслужбовці, а ринок праці гостро потребує робітничих професій», - зауважив він.

Зі слів Романа Романюка, ця ситуація зумовлена впровадженням адмінреформи. Переважна більшість осіб, які зараз перебувають на обліку центрів зайнятості, – люди з вищою освітою, у тому числі службовці чи чиновники. Адже останніх пів року відбувається скорочення працівників адміністрацій та апаратів районних рад ліквідованих районів, укрупнення громад.

«У зв’язку з цим відбулося вивільнення певної кількості працівників, половина з яких прийшла на облік центрів зайнятості», - пояснив керівник обласного центру зайнятості.

Нагадаємо, відповідно до нового адміністративно-територіального устрою на Волині утворили чотири нові райони замість шістнадцяти. Разом із скороченням кількості районів відбулося і скорочення кількості районних державних адміністрацій. Загальна кількість працівників РДА, відповідно до затвердженої граничної чисельності, - 560 осіб.

До слова, у грудні 2020 року в 16 РДА Волині нараховувалося 1184 працівники. Також були скорочені працівники апаратів районних рад, які були ліквідовані.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Анонім Показати IP 21 Травня 2021 19:23
опа... виявляється, додану вартість товару формують не дипломи, а робітничі руки? ніколи такого не було, а тут знову...? рівень управління - дно!!!
Йой Показати IP 21 Травня 2021 21:09
Польща всіх чекає, он трускавки та малина достигають. Крута адмінреформа, зробили себе самі разом. Хахаха.
скептик Показати IP 21 Травня 2021 22:10
а бурачки просапати, жуків на картоплі позбирати
Арафат до скептик Показати IP 22 Травня 2021 06:44
«...нам в калхоз нельзя - ми ж нічево делать не умеем...» (С) (З к/ф «Забута мелодія для флейти»)
А створити новi робо Показати IP 22 Травня 2021 06:46
Як розвалили, усi майстри! А створити новi робочi мiсця розуму бракуе..?.,чи то бажання нема?
волинянин Показати IP 24 Травня 2021 15:56
подивіться у свої дипломи хто ви

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus