USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

У луцьких медзакладах «вторинки» планують оптимізацію штатів

22 Червня 2021 12:55
У медичних закладах вторинного рівня заплановане скорочення персоналу.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міської ради з питань освіти, соцзахисту та охорони здоров’я Луцької міської ради.

Члени комісії поцікавилися в очільника міського управління охорони здоров’я Володимира Лотвіна, чи достовірна інформація про планове скорочення персоналу в медичних закладах міста. Посадовець пояснив, що такі кроки передбачаються, це пов’язане з системою фінансування медичних пакетів НСЗУ.

«Кожен заклад дивиться за своєю фінансовою благополучністю. Ми говорили з директорами, вони спершу планують оптимізацію іншого персоналу, а лікарів будуть скорочувати в останню чергу», - зазначив Володимир Лотвін.

Депутат, керівник Луцького ЦПМСД Ігор Гнетньов додав: медичні заклади вирішують, кого скорочувати, відповідно до результатів їхньої роботи.

«Лікаря скорочувати будуть в останній момент, бо чим більше лікар вносить інформації в систему (скільки він проконсультував, пролікував) – тим більше заклад отримає грошей. А якщо лікар, який є «баластом», ходить на роботу тільки для того, щоб ходити, а не вносить дані в систему, то перепрошую… В «первинці» було те саме. Сімейний лікар від кількості декларацій отримує зарплату, і вже порахували, що лікар, у якого до 700 декларацій, для закладу нерентабельний. Тому ця оптимізація передбачається», - вважає він.

З його слів, проблема закладів вторинної і третинної медичної допомоги в тому, що лікарі вносять не всю інформацію у систему і НСЗУ не бачить їхньої роботи. А договір з НСЗУ передбачає повне і достовірне внесення інформації про пацієнта.

Його колега, депутатка і керівниця Луцької дитячої поліклініки Оксана Лєщинська переконує: оптимізація штатів пройшла і в її закладі, однак на якість роботи це не вплинуло.

«Ми скоротили 160 осіб. Раніше було: одна дитина і чотири лікарі, а про щеплення немає в кого запитати. Тепер же чітко: дитина-лікар, мама розуміє, хто за що відповідає. Ми потім повернули шість ставок: чотири реєстратора і дві прибиральниці. Тож ввести в штат посаду – не проблема», - каже вона.

Як стало відомо, серед закладів, де має пройти оптимізація штату, є й Луцький клінічний пологовий будинок. Зі слів Володимира Лотвіна, ця ситуація виникла через зменшення народжуваності і зменшення кількості пологів.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Анонім Показати IP 22 Червня 2021 13:13
Я фігєю, у головних лікарів зарплата по 60 тисяч гривен і вище , івони щось говорять про оптимізацію? А тут ще про красавіцу писали, що зробила собі зарплату - 150 тисяч. Все-таки декларації НАЗК класна штука. Відкрив і натє - зарплата економного чиновника чи начальника наліцо.
Авжеж до Анонім Показати IP 22 Червня 2021 14:14
Так, говорять і отримують цю зарплату саме за цю оптимізацію, бо це і є їх робота. А якщо лікар сидить аби сидіти і всіх тільки 2посилає", то навіщо він такий треба? От інше питання коли "Ми потім повернули шість ставок: чотири реєстратора і дві прибиральниці."(С), то це якраз яскравий приклад неправильної оптимізації - не тих "оптимізують".
Упс до Авжеж Показати IP 22 Червня 2021 14:37
Саме так,в медзакладі це самі важливі посади...,ще треба добавити гардеробщика))
Анонім до Авжеж Показати IP 22 Червня 2021 14:46
Просто я думаю, , що за 60 тисяч можна утримувати трьох лікарів. Це для них і нормальна зарплата і для пацієнтів непогано. А от чиновнику від медицини 60 тисяч - то забагато.. І зарплата в 60 тисяч це мінімальна для них. А ще зауважте - що всі вони сумісники. Коли ж вони суміщають і чи багато охочих у таких "лікарів" лікуватися? А в Луцьку немає офтальмолога в поліклініці , бо ніхто не хоче йти на копійки. То може, за ту зарплату, що отримує чиновник від медицини - утримувати трьох лікарів в поліклініці
Лучанин Показати IP 22 Червня 2021 17:33
О, Гнетньов ше той реформатор ! Так оптимізував ліфт, шо вже другий рік дубом стоїть !
Гнетньов до Лучанин Показати IP 24 Червня 2021 12:15
Ліфт не працює з листопада 2020 року, проте що не працює 7 місяців теж багато. А гроші на його заміну реально з реформаторських, бо більше не було звідки

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus