USD 39.52 39.76
  • USD 39.52 39.76
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.70 9.85

Укропівець просить кабінет гемодіалізу у лікарні

7 Лютого 2018 15:12
Депутат Любешівської ОТГ від УКРОПу Сергій Неймарк просить облаштувати у Любешівській лікарні кабінет для гемодіалізу.

Цю ініціативу укропівець озвучив на сесії Любешівської об‘єднаної територіальної громади, повідомляють у прес-службі Волинського УКРОПу.

За словами Сергія Неймарка, у Любешівському районі є 12 людей, які потребують такої медичної процедури. Очищення крові їм вкрай необхідне, бо без цього вони просто не виживуть. Відповідно до медичних норм фірми, що забезпечують медзаклади апаратами «штучної нирки», кабінет гемодіалізу можна відкривати при наявності 7-8 пацієнтів.

«Нещодавно подібне відділення відкрили у Маневицькій лікарні і туди їздять любешівці. Але від автостанції до медзакладу – 1,5 км. І хворим з Любешівщини, частина з яких є інвалідами 1 групи, справитися з такою відстанню доволі важко. А робити це потрібно по декілька разів на тиждень», – розповідає Сергій Неймарк. Додає: головний лікар місцевої лікарні Богдан Іванів готовий виділити приміщення і зробити у ньому косметичний ремонт не проблема.

«Єдине питання – персонал. Потрібно фахово підготувати людину, яка могла б працювати із спеціальним обладнанням для гемодіалізу, – стверджує Сергій Неймарк. – Таких спеціалістів у районі немає, але ми над цим питанням працюємо, вивчаємо із головою селищної ради та головним лікарям. Думаю, у цьому чи наступному році це відділення таки буде відкрите. Над цим працюватимемо і, сподіваюся, вирішимо. Лише необхідно знайти людину, яка буде обслуговувати цей кабінет».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus