USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Уляна Супрун у Луцьку: сімейні лікарі зароблятимуть до 20 тисяч

3 Лютого 2017 15:35
Скільки зможуть заробляти сімейні лікарі в результаті медичної реформи, пояснила під час візиту до Луцька виконувач обов’язків Міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

Про це йшлося під час прес-конференції виконувача обов’язків Міністра охорони здоров’я України Уляни Супрун у Волинській обласній клінічній лікарні 3 лютого.

З її слів, коли кошти, які нині держава витрачає на медицину, витрачатимуться не на інфраструктуру, комунальні послуги, як зараз, а на користь пацієнта за рахунок державного стархування, ці кошти використовуватимуться ефективніше, ніж зараз.

Виконувач обов’язків міністра зауважила, що наразі фінансування становило 210 гривень на рік на пацієнта, а якщо лікар обслуговуватиме до 2 тисяч пацієнтів на рік, можна підрахувати, що сімейний лікар зароблятиме 15-20 тисяч гривень на місяць. Невдовзі з представниками з кожної області визначатимуть перелік послуг на первинній ланці. До нього входитимуть профілактика, скрінінгові тести на рак, цукровий діабет, гіпертонію, щорічне обстеження пацієнта, щеплення для дітей та більшість тих послуг, які зараз надають лікарі.

Лікар вирішуватиме, чи він працюватиме як фізична особа підприємець, чи як працівник амбулаторії чи поліклініки.

Договори, або медичні декларації, відповідно до якої пацієнт обиратиме лікаря, а лікар пацієнта, планують вже у липні. Зі слів в.о. міністра, важливо, щоб пацієнти вже шукали своїх лікарів, а лікарі готували пацієнтів до змін, які відбудуться цього року. У міністерстві обіцяють взяти до уваги потреби як лікарів, так і пацієнтів у рамках громадського обговорення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Андрій Показати IP 3 Лютого 2017 16:44
пі Супрун якби поррусила кишені після зміни наших державних стоматологів то певно не говорила б про "бідність" медецини...
123 Показати IP 3 Лютого 2017 17:16
Американское чудо, медсестра, выигравшая генеральские сапоги...
111 Показати IP 3 Лютого 2017 17:18
то що, сімейний буде заробляти, а вузькопрофільний - невропатолог, лор, окуліст і т.д. буде на ставці? А начмеди, головний лікар будуть мати менше? якась дивна реформа! а як до одного сімейного схочуть всі, а до іншого - ніхто,тоді що? Я до свого сімейного, наприклад, не хочу... Одночасно трьох приймає, плутає, що кому призначала...
123 Показати IP 3 Лютого 2017 17:31
Американское чудо, медсестра, выигравшая генеральские сапоги...
погляд з іншої сторо Показати IP 3 Лютого 2017 19:08
диб*ли і вся система , медична, д*билізм. Хочуть щоб було краще, а буде як завжди.
000 Показати IP 3 Лютого 2017 19:23
Вже вчителям 5 тисяч заплатили,Брехуни!!!!
ввв Показати IP 3 Лютого 2017 20:03
вже з 1 лютого ми маємо дешеві ліки... дякуємо.... так обіцяла...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus