USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Уряд підвищив мінімальну зарплату держслужбовцям

14 Січня 2021 10:16
В уряді 13 січня затвердили постанову, що визначає схеми посадових окладів на посадах державної служби у 2021 році. Зокрема, встановлено новий мінімальний посадовий оклад.

Про це у Telegram повідомляє міністр Кабміну Олег Немчінов, передає УНІАН.

За його словами, відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік», встановлено, що у 2021 році для всіх категорій працівників державних органів застосовуються розміри та умови оплати праці, що діяли станом на 1 вересня 2020 року.

Ухвалена урядом постанова не змінює умови оплати праці державних службовців і гарантує їх розмір на рівні вересня 2020 року. Крім того - враховує необхідність забезпечення мінімального посадового окладу у розмірі 4540 грн для найнижчої посади державної служби, що дорівнює двом прожитковим мінімумам визначеним статтею 7 згаданого Закону (з 1 січня 2021 року прожитковий мінімум становить 2270 грн).
Водночас на сайті Кабміну уточнюється, що підвищено рівень посадового окладу для спеціалістів категорії В3 на рівні районів, районів у містах, містах обласного значення, оскільки він не відповідав вимогам чинного законодавства. Відтепер він дорівнює двом прожитковим мінімумам. Для решти державних службовців умови оплати праці зберігаються і гарантується їх розмір на рівні вересня 2020 року.

Як повідомлялося раніше, Володимир Зеленський підписав закон, яким знімається вікове обмеження в 65 років для роботи на державній службі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Maха Показати IP 14 Січня 2021 11:17
що до вікового обмеження це даремно. молодим і розумним знову не буде роботи
Народна прокуратура Показати IP 14 Січня 2021 11:47
А зараз молоді і розумні прямо в чергу стають на держслужбу! Якраз молодь чудово відчуває, що вимог там безліч, а зарплата - жебрацька. Тому й термін служби продовжили, бо брак кадрів
Конюх Їван із Свинюх Показати IP 14 Січня 2021 13:00
Замазувати свою репутацію і компроментувати себе співпрацею із зеленими слугами, бачучи їх близький крах і наступну неминучу відповідальність за содіяне, розумні люди, чи то молоді чи досвідчені,- не хочуть. І правильно роблять.Там же у владі професіонали з двома вищими освітами : одна незакінчена вища, а друга - нерозпочата вища і тижневі курси в Трускавці. Вам і всі карти в руки ! Але догосподарювались - народ уже вийшов на вулиці із-за необгрунтованого підвищення тарифів в угоду рабовласникам . А тут читайте правильно - підвищення мінімальної зарплати для держслужбовців означає підвищення її всім без виключення держслужбовцям. Бо якраз від мінімальної проводиться розрахунок розміру зарплат для всіх чинуш. То плем'я нічого не роблячи для людей - себе любимих ніколи не обділить. Ми нє сєєм, нє пашєм нє строім - ми гордімся общєствєнним строєм ! Скоро народ скине зі своєї шиї той хомут ! На пренгір !
Юрій Показати IP 14 Січня 2021 20:43
Щоб всі жили на таку з п

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus