USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

Уряд попередив про затримку пенсій та зарплат держслубовцям

27 Грудня 2023 16:24
Віце-прем’єр – міністр економіки України Юлія Свириденко попередила, що існує ймовірність того, що буде відкладена виплата зарплат держслужбовцям і пенсій мільйонам українців, якщо ЄС і США не нададуть обіцяну фінансову допомогу на початку наступного року.

Про це вона заявила в інтерв’ю виданню Financial Times, передає Кореспондент.

Чиновниця зазначила, що брак зовнішньої підтримки підштовхне українську економіку до режиму «виживання» після того, як вона продемонструвала відновлення у 2023 році.

«Підтримка партнерів є надзвичайно важливою. Вона потрібна нам терміново», – наголосила представниця українського уряду.

Читати ще: Тарифи на комунальні послуги можуть зрости, – НБУ

За її словами, Кабмін надаватиме пріоритет оборонним потребам та обслуговуванню боргу, що означає «величезний ризик недофінансування певних соціальних секторів».

Вона також припустила, що Києву, можливо, доведеться затримати виплату заробітної плати 500 тис. державних службовців і 1,4 млн вчителів та виплати для 10 млн пенсіонерів, якщо іноземна допомога не надійде.

Наступного року український уряд очікує отримати від міжнародних партнерів 37 млрд доларів.

Раніше повідомлялося, що в Україні 2024 року планується зниження пенсій для чиновників, які отримують «астрономічні суми».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
ВласОлена Показати IP 27 Грудня 2023 17:06
Краще б пенсії і зарплати держ не збільшували, щоб ціни не росли. А то в війну пенсії збільшувати це трохи занадто!!!
скептик до ВласОлена Показати IP 27 Грудня 2023 18:36
правильно. на фіга платити тих злиденних 2000 грн пенсії. нехай здохнуть ті пенсіонери. головне щоб шл"хам народу добре жилося
волиняка з володимир Показати IP 27 Грудня 2023 17:18
Пропоную- затримати зарплатні виплати суддям, прокурорам, а також затримати виплати пенсій суддям-пенсіонерам, прокурорам -пенсіонерам, держслужбовцям- пенсіонерам....Або як варіянт ці названі категорії тимчасово перевести на мінімальні пенсії. Напевне якщо так зробить то грошей вистачить усім, і без іноземних позик. Бо не можуть одні страждать , а інші жирувать.
Стас Показати IP 27 Грудня 2023 19:00
Ліквудувати всі наглядові ради, пенсії суддям ,силовикам,прокурорам і всім іншим дармоїдам нараховувати, як звичайним працівникам.Зарплата директора, судді, прокурора, топ-менеджера не більше 5-ти мінімалок. тоді буде порядок.
скептик до Стас Показати IP 28 Грудня 2023 19:08
порядок наводиться в основному батогом, а не пряником. приклад - Китай
К.лучанин Показати IP 27 Грудня 2023 19:18
Цей же Уряд та Президент в один голос стверджували про індексацію пенсій та підвищення зарплат у 2024році і врахували у бюджеті 24. Що тепер не так? Для чого вносить паніку в суспільство ця так звана віце-прем'єрка? Це питання повинно розглядатись в закритому режимі. путіну це на руку, йому все доповідають, він тільки радіє від недолугості наших таких міністрів. Щось не так у нашому уряді! Не даремно мусується питання про Уряд нац. єдності, хоча ніхто не скаже як це має бути. А ще наші змі люблять нагнітати паніку.
Ще не зовсім свідоми Показати IP 27 Грудня 2023 19:42
Потрібно потужніше вулиці перейменовувати. Деякі ве можна і по другому разу. А то мляво процес йде. А тому й немає наповнення бюджету. Це ж основна стаття доходів.
Правда Показати IP 28 Грудня 2023 05:36
Ну що ж виборці-"хоч поржом","хуже не буде","по приколу".Овації.Все збувається.А вас же попереджали.А забув,це ж "барига"все вкрав.
Анонім до Правда Показати IP 28 Грудня 2023 08:48
Не все, але його вагома частка також є, починаючи з часів кучми, хоча нинішні напевно переплюнули.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus