USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Уряд повинен забезпечити українців засобами захисту та покарати тих, хто вивозить маски за кордон, – Констанкевич

20 Березня 2020 15:56
Депутати вимагають в уряду забезпечити українців засобами захисту і покарати винних у вивезенні масок за кордон.

Звернення до уряду опублікувала на своїй сторінці народна депутатка від Волині Ірина Констанкевич.

Український уряд повинен терміново замовити мільйони масок, респіраторів і спецодягу, а також антисептиків для наших людей, лікарів, хто буде в контакті з хворими на коронавірус. І доставити їх до всіх лікарень та аптек країни, щоб громадяни України мали можливість реально захистити своє життя. На цьому наголошують народні депутати від групи «За майбутнє» у депутатському зверненні до прем’єр-міністра, керівництва МВС та СБУ.

Депутати зазначають: зі ЗМІ стало відомо про повідомлення Міністра внутрішніх справ Чехії, що український Ан-124 «Руслан» відправляється в Китай за 30 мільйонами масок, 6 мільйонами респіраторів та 250 тисячами захисних костюмів для Чехії. Натомість в Україні у вільному доступі ні маски, ні антисептики – не знайдеш. Постійно з’являється інформація про випадки успішних або неуспішних спроб вивезти з країни величезні партії масок. У той же час, звідусіль лунають заклики використовувати засоби захисту.

«На цей час в Україні, навіть при виділених коштах з місцевих, районних бюджетів і готовності бізнесу та людей допомагати лікарням, не має змоги придбати будь-які з вищезазначених засобів. Люди та лікарні змушені купувати в будівельних і господарських магазинах захисні будівельні окуляри, нестерильні рукавиці та стерильні халати. При цьому з дня в день вартість вказаних товарів зростає ледь чи не в геометричній прогресії», – ідеться в депутатському зверненні.

Відтак, група «За майбутнє» вимагає в уряду, з одного боку, негайно забезпечити постачання в Україну таких засобів захисту, як маски, респіратори і спецодяг, а також антисептики, для громадян України та медичних установ, та для правоохоронних органів, з іншого боку, вжити дієвих заходів реагування і розслідування ситуації, що склалася навколо недостатнього забезпечення країни згаданими засобами захисту, а також випадків, висвітлених пресою, коли спритні українські ділки розпродали тисячі тон масок закордон, провернувши аферу, що містить ознаки злочину, під час пандемії коронавірусу в світі та епідемії в країні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Всім Показати IP 20 Березня 2020 16:55
Мої маски - що хочу з нимм, те і роблю...
Народна прокуратура Показати IP 20 Березня 2020 17:04
А МВС з СБУ ви думаєте забезпечені?
Анонім Показати IP 20 Березня 2020 17:56
Сьогодні бачив як з "швидкої" вийшли лікарі без масок.Ой хтось добряче наживеться,просунеться в гору на цій "боротьбі з вірусом"!!!
Івахів допомагає Показати IP 20 Березня 2020 18:37
А пєтруха що зробив.?
Льоня Показати IP 20 Березня 2020 19:14
Радника Президента , який вивіз 980 тонн масок в якитай притягнути до відповідальності, в кутузку, все конфіскувати включно із « Борисом» в дохід держави. Якщо цього не буде-найвищі чини з ним в долі.
Ввв Показати IP 22 Березня 2020 06:53
Ви представник влади.....далі?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus