USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Уряд виділив 20 млн на реконструкцію стадіону у Ковелі

17 Червня 2021 22:04
Стадіон «Локомотив», який реконструюють в рамках грантового проєкту, отримає державне фінансування.

Про це йдеться у розпорядженні Кабміну від 16 червня.

Зокрема, Кабінет міністрів затвердив розподіл у 2021 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію інфраструктурних проектів та розвиток об’єктів соціально-культурної сфери. Загальний обсяг субвенції – 3,4 мільярда гривень.

З них 20 мільйонів передбачили бюджету Ковельської міської ради на виконання робіт з реконструкції спортивного ядра стадіону «Локомотив».

Нагадаємо, Ковель разом з містами-тезками польським та білоруським Щучинами виграли фінансування на реалізацію спільного міжнародного проєкту «Транскордонні центри діалогу культур Польща–Білорусь–Україна» у рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна на 2014-2020 роки за кошти міжнародної технічної допомоги Європейського Союзу. Він передбачає будівництво на основі існуючих спортивних об’єктів спеціальних культурних центрів. У Ковелі він з’явиться саме на базі стадіону «Локомотив».

Як повідомив заступник Ковельського міського голови Тарас Яковлев, проєкт реконструкції стадіону був поділений на три етапи. В рамках першого були відремонтовані підтрибунні приміщення та будівлю, де буде розташований культурний центр. Другий етап – благоустрій території, який ще триває. А третій етап – будівництво спортивного ядра. Згадані кошти з держбюджету спрямують саме на третій етап проєкту.

«Вартість третього етапу реконструкції 23 мільйони гривень і саме на ці роботи будуть спрямовані згадані 20 мільйонів. Ми розуміли, що так буде, тому щоб трошки пришвидшити процедуру і не затягувати її ми вже оголосили тендер з визначення підрядника, який відбудеться незабаром. Стадіон буде з природнім покриттям, штучним поливом, поліуретановими біговими доріжками, це буде потужний спортивний об’єкт», – зазначив він.

Він додав, що відкриття культурного центру, зведеного в рамках грантового проєкту, запланували на наступний тиждень. А решту робіт планують завершити до кінця цього року.

Юлія МАЛЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus