USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У Луцьку більше не буде іподрому? ОНОВЛЕНО

18 Лютого 2015 09:44
Незабаром в обласному центрі Волині може з’явитися новий спортивний комплекс. Передбачають футбольне поле й легкоатлетичні спортивні споруди. Однак виникне це все на місці кінно-спортивного клубу «Західна Зірка», що знаходиться на території кінно-спортивного клубу (іподрому) міста Луцька поблизу центрального парку.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту вчора, 17-го лютого.

Секретар Луцької міської ради Сергій Григоренко розповів, що спортивна арена буде збудована на місці кінно-спортивного клубу «Західна Зірка», що на вулиці Глушець.

«У Луцьку є структура біля зоопарку, де футбольне поле перетворили на стайню. Незабаром у неї закінчується договір, і ми буде затверджувати будівництво на тому місці стадіону і атлетичних спортивних споруд. На жаль, зараз місто немає жодного власного футбольного поля, яке знаходиться у комунальній власності, а там буде й інфраструктура», - запевнив Григоренко.

Сьогодні, 18 лютого, дозвіл на розробку проекту детального плану території частини центрального парку культури та відпочинку імені Лесі Українки на вулиці Глушець розглянули під час засідання виконкому Луцької міської ради.

Як пояснив заступник начальника управління містобудування та архітектури Ярослав Матвіїв, йдеться про ідею відродження спортивної споруди загальноміського значення, що матиме, з його слів, позитив для молоді і мешканців району.

Секретар Луцькради Сергій Григоренко зауважив, що стадіон там був оснащений ще 1985 року до 900-річчя Луцька, там раніше займалися студенти та школярі. У 2004 році об’єкт надали кінноспортивній школі, яка без дозволів встановила там декілька споруд. Він наголосив, що це - елітний спорт, і вільний час 50-100 мажорів не вартий здоров’я тисяч дітей.

«За 200 метрів від проспекту Волі в нас коні скачуть», - обурився Сергій Григоренко.

З його слів, на місце виїздили депутати спільно з представниками спортивних організацій. Вже є конкретні пропозиції щодо облаштування стадіону. Так, федерація футболу України готова надати 4 мільйони гривень на штучне покриття для футбольного поля. Також добиватимуться коштів на облаштування легкоатлетичних секторів.

Рішенням виконкому задекларували те, що стадіон бачать у власності міста. Будинок, що споруджений неподалік від входу на територію, без дозволів хочуть зробити «компенсацією» для міста, а некапітальні споруди – знести.

Також гектар території можуть надати Луцькому зоопарку для перспективного розширення. Під час обговорення наголошували, що наразі у власності міста немає жодного стадіону.

Члени виконкому рішення про розробку детального плану території підтримали.

Нагадаємо, у кінно-спортивному клубі «Західна Зірка» маленьких лучан від церебрального паралічу лікують… коні. фото. відео

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 22
лох Показати IP 18 Лютого 2015 09:53
Знищити те, що є, легко, а збудувати... Скоріш за все тільки почнуть. Та все ж якась копійка впаде до власної кишені ініціаторів. Інакше - навіщо ламати?
Не вигідно до лох Показати IP 18 Лютого 2015 16:21
Та не має ніякої вигоди, люди ви самі собі придумуєте якісь проблеми.
Анонім Показати IP 18 Лютого 2015 09:57
перероблять певено в бандерштатодром....
-1 до Анонім Показати IP 18 Лютого 2015 16:03
Не погоджуюся, яка вигода Григоренку??...не розумію..
PATRIOTKA Показати IP 18 Лютого 2015 10:00
А я не хочу спортивного поля!!!!!!!!!!!!!!! Я хочу кінний клуб!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Знову знайшли можливість вкрасти!!!!!!!!!!!!!!! А у хворих діток забирають останню надію хо на якийсь позитив у житті!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
За справедливість Показати IP 18 Лютого 2015 10:04
Багато чула про роботу клубу з хворими дітками. Але що до того пану Григоренку? Зиску нуль. І такі комплекси по усьому місту. Та чи доступні вони для пересічного лучанина?
!!! до За справедливість Показати IP 18 Лютого 2015 16:05
Іподром ж не закривають, а переносять, все буде працювати)
123 Показати IP 18 Лютого 2015 10:39
В педагогічному коеджі (який розташований навпроти) є спеціальність "Вчитель фізкультури", а стадіону та спортснарядів, - немає... Виникає питання: - Який може бути вчитель фізкультури без спорядження і місця де проводяться навчання??? Краще випустити 30 вчителів які в свою чергу в 30 школах виховають не одного спортсмена ніж 2-3 жакеїв.
Анонім до 123 Показати IP 18 Лютого 2015 11:23
То ж передали занедбаний спорткомплекс у парку педколеджу. Але їх щось там не видно.
Т.С. Показати IP 18 Лютого 2015 11:28
За Киевской площадью в парке полно места - можно не одно поле разместить! зачем же ломать то, что уже сделано?
111 Показати IP 18 Лютого 2015 12:11
..а це у нас нормальне явище..... поламати що є...і якщо григоренко так переймається спортом.....то за кінно спортивним комплексом ростуть хащі ..що вовки можуть розвестись...то нехай покаже що здатний не язиком плескати..а нехай укультурить під стадіон. І взагалі...аналізуючи постійні пропозиції григоренка..складається враження що він не дружить з головою..
123 до 111 Показати IP 18 Лютого 2015 16:11
Люди, Григоренко відверто кажучи, працює, він старається, не розумію такої вашої позиції...
Лариса Показати IP 18 Лютого 2015 12:18
123, які жакеї? Там займаються із дітками, хворими на ДЦП, це така можливість будь-кому із кониками поспілкуватись, дітям особливо. Це такий позитив! ви ж розумієте, нікого той спорткомплекс особливо не цікавить, а цікавить можливість відмити бабло. Знову!!!!
222 Показати IP 18 Лютого 2015 12:57
вже комунальний стадион був продали столяру бо розвалювався бюджета нема а романюк хоче стадион за що бовдури
Чума жадібності Показати IP 18 Лютого 2015 13:10
Ходить Дерибан по кругу, ти його з хати а він лізе в вікно!
ні до Чума жадібності Показати IP 18 Лютого 2015 16:05
ні до чого...
зірочка Показати IP 18 Лютого 2015 14:26
ці ко**** депутати з міським головою вже не знають в кого що можна забрати то добралися до останньої надії дітей-інвалідів. щоб цим казнократам рукии повідсихали по самі плечі. папа карло думає що йому це так мине - Бог є на світі!!
жжжжж до зірочка Показати IP 18 Лютого 2015 23:29
Власник іподрому і є великий казнокрад, і те що його звідти виженуть, буде найбільшою справедливістю. Він злодій і бандит, а іподром всього лиш прикриття. Але Бог все бачить!
Лучанка Показати IP 18 Лютого 2015 16:07
Та не треба робити з усього трагедію! Іподром буде і майданчик буде, все буде! Просто шоб не зробили, наші люди все критикують, все їм не подобається...нажаль
погляд зі сторони Показати IP 18 Лютого 2015 23:25
Правильно! Не місце там власності Медведчукових посіпак! Власник іподрому привласнив собі клапоть парку в центрі міста. Парк чистив, повирізав великі дерева, вивіз на пилораму, а корчамахи чистити зась, зиску немає! Пора давно дати по руках. і не одну справу відкрити.
кевін Показати IP 18 Лютого 2015 23:43
А ще там роблять чудові весільні фотосесії
Світлана Показати IP 20 Лютого 2015 13:40
У Луцьку немає і ніколи не було іподрому, а колгоспним дворам, де утримують тварин в багні та смороді, біля парку не місце. Туди здорових дітей страшно приводити, не кажучи вже про хворих.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus